Les Jornades de Patrimoni 2021 es celebren a Cubelles els dies 9 i 10 d'octubre

4 d'octubre de 2021


La programació conté diversos actes culturals dedicats al patrimoni local com ara visites guiades al Castell, a l'Exposició Permanent Charlie Rivel i als espais de la Guerra Civil de Cubelles, portes obertes als jardins de Can Travé, activitats d'art de l’Urban Sketching o l'espectacle 'Memòries Líquides. Veus de les bugaderes' als safareigs, entre d'altres

Entrevista a Alexandra Corvillo, regidora de Benestar social (minut 10:23s)

 

Cubelles té a punt la programació de les Jornades de Patrimoni 2021 que es celebraran els dies 9 i 10 d'octubre. La programació conté diversos actes culturals dedicats al patrimoni local com ara visites guiades al Castell, a l'Exposició Permanent Charlie Rivel i als espais de la Guerra Civil de Cubelles, portes obertes als jardins de Can Travé o l'espectacle 'Memòries Líquides. Veus de les bugaderes' als safareigs.

 

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991; i que estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, s'ha apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el seu passat i la seva identitat cultural.
 

Programació de les Jornades de Patrimoni 2021 a Cubelles

 

DISSABTE 9 OCTUBRE

 

Visites al Castell de Cubelles i a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel

Les visites al Castell de Cubelles es realitzaran cada hora en punt, de les 11.00 h. a les 14.00 h.

 

Portes obertes als Jardins de Can Travé de Cubelles

Els Jardins de Can Travé es podran visitar de manera lliure, de les 10.00 h. a les 14.00h., i de les 17.00 h. a les 19.00 h. Únicament, el dissabte s’oferirà l’Exposició multidisciplinària dedicada al centenari de Paulina Schumann.

 

Inicia’t en l’art de l’Urban Sketching i descobreix Cubelles dibuixant

L'activitat Inicia’t en l’art de l’Urban Sketching i descobreix Cubelles dibuixant, que està organitzada per Crea Cubelles, s'oferirà de les 11.00 h. a les 13.00 h.

Lloc: Jardins de Can Travé. Carrer de St. Antoni. Porta d’accés, davant de l’Ermita.

 

Itinerari Històric per Cubelles

A les 11.00 h., itinerari històric per Cubelles amb la col·laboració de GEC Amics del Castell i Cubelles Acull.

Punt de trobada: Monument de La creu, situat al carrer de la Creu.

 

‘Memòries Líquides. Veus de les bugaderes’

A les 18.00 h. de la tarda, Memòries Líquides. Veus de les bugaderes, activitat cultural i de memòria històrica que reivindica els llevadors com a espais de memòria col·lectiva i la bugada com una feina primordial en la cura de la vida. L’espectacle consta de lectures en veu alta, fotografies i cançons en directe.Lloc: Els safareigs municipals de Cubelles. Carrer del raval, 8.

 

 

DIUMENGE 10 D’OCTUBRE

 

Visita guiada als Jardins de Can Travé a càrrec de Santi Martí Maristany

A les 11.00 h., visita guiada als jardins de Can Travé amb la col·laboració de Santi Martí Maristany.

Lloc: Jardins de Can Travé. Carrer de St. Antoni. Porta d’accés, davant de l’Ermita.

 

Visites al Castell de Cubelles i a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel

Visites al Castell de Cubelles, de les 11.00 h. a les 14.00 h., cada hora en punt s'iniciarà un itinerari.

Lloc: Castell de Cubelles. Plaça del castell, 1, accés per la porta de l’escut.

 

Visita guiada als espais de la Guerra Civil de Cubelles

A les 11.00 h., visita guiada als espais de la Guerra Civil de Cubelles, el fortí de la Mota de Sant Pere i el búnquer de defensa de la costa. A càrrec del doctor Adrià Cabezas, especialista en fortificacions de defensa de la costa catalana durant la Guerra Civil. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Punt de trobada: Passeig Marítim de la Mota de St. Pere (al costat dret de l'espai natural, davant del búnquer).

 

Nota informativa:

 

Les visites es realitzaran sempre amb les mesures de protecció establertes. És obligatori l'ús de la mascareta durant tot el recorregut de la visita i cal respectar les indicacions del personal en tot moment. 

 

Quins aspectes han de tenir en compte els visitants?

- S’ha d’utilitzar la mascareta durant tota la visita als jardins. 

- S’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres amb altres visitants durant el recorregut i evitar formar grups.

- Es controlarà la temperatura de cada visitant a l’entrada dels jardins.

 

Trobareu tota la informació i l’accés per a efectuar les properes inscripcions a l'espai de l'agenda municipal: https://www.cubelles.cat/actualitat/noticies/agenda.htm

 

Organitza l'Ajuntament de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles