El govern presentarà la modificació urbanística pel terreny de l’Institut Les Vinyes

10 de maig de 2018


L’executiu ha tornat a corregir la proposta de requalificació urbanística per adaptar-la a les peticions de la Generalitat. La intenció del govern multipartit és portar-la a votació en el ple de dimarts que ve.

Terreny Les Vinyes - Visita Ensenyament 20 maig 2016

Visita de representants del departament d'Ensenyament de la Generalitat al terreny previst per l'Institut Les Vinyes

 

 

El govern ja té a punt la modificació urbanística pel terreny de l’Institut Les Vinyes corregida per poder passar el filtre de la Generalitat. La intenció és portar-la a votació en el ple de dimarts que ve. L’executiu ha estat retocant la proposta que des del 2012 pretén requalificar els terrenys de l'aparcament de terra i la zona del motocrós que hi ha entre la plaça del mercat, el cementiri i el CAP. Són uns terrenys privats repartits al 50% entre dos propietaris. Amb aquesta requalificació els propietaris cediran un terreny per a l'Institut Les Vinyes i a canvi l'altra part del terreny passarà a ser urbanitzable amb un volum econòmic d'uns 12 milions d'euros, encabint blocs amb 99 habitatges i locals comercials.

 

La modificació parcial del POUM que es votarà en el ple municipal seria el mateix pas que es va fer l’any 2012, però amb una reducció d’un 40% de l’edificabilitat dels terrenys i incloent una reforma del torrent del cementiri per reduir les probabilitats d’inundació de la zona. L’aposta del govern multipartit actual era reconduir el projecte urbanístic dels terrenys situats entre el cementiri, el CAP i la plaça del mercat per aconseguir un terreny per a la construcció de l’institut Les Vinyes al centre del municipi.

 

En un primer moment el govern multipartit actual va refer l'operació i va reduir el nombre d’habitatges previstos en un 25%. Es passava dels 165 habitatges de la proposta del 2012, als 128 de la nova proposta del govern actual. Tanmateix, la Generalitat va demanar una nova reducció perquè se seguia superant el llindar recomanat per la zona. La proposta del govern municipal que es portarà al ple preveu finalment la construcció d'un màxim de 99 habitatges, un 40% menys que al 2012. Una part dels habitatges (un 20%) hauran de ser obligatòriament de protecció oficial. La mateixa promoció urbanística inclouria també locals comercials en planta baixa al carrer Nou. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, el volum econòmic previst d’aquesta operació lligada a la cessió del terreny de l’institut s’ha rebaixat d’uns 19 milions d’euros del 2012 a uns 12 milions d’euros de la proposta actual.

 

Una altra de les novetats que el govern multipartit ha hagut d'afegir a la modificació del pla general és un estudi ambiental i un estudi del torrent del cementiri. En el primer cas, l’impacte ambiental de l’operació seria de poca importància perquè la zona ja està enganxada al nucli urbà però sí que es demana que l'operació urbanística respecti el torrent del cementiri considerat un corredor ecològic. A més a més, els estudis del torrent del cementiri també conclouen que s’hauria de fer una reforma de tot el tram que va de l’autopista fins a la plaça del mercat per tal de reforçar la capacitat del torrent i anular les probabilitats d’inundació.

 

A diferència del 2012, ara el Departament d’Ensenyament de la Generalitat admet la necessitat d'un terreny per Les Vinyes i que és adequat que fer-lo a prop de l'escola Charlie Rivel. Al mateix temps, després d'haver visitat el terreny proposat, Ensenyament avisa a l’Ajuntament que haurà de cedir el solar aplanat i amb totes les escomeses de serveis necessàries. I afegeix que totes les feines que superin el preu/m2 de construcció que té estipulat la Generalitat, aniran a càrrec de l’Ajuntament.

 

Per tirar endavant aquesta proposta urbanística, el proper pas serà la votació en el ple municipal dimarts que ve. Després, la modificació urbanística tornarà a passar el filtre de la Generalitat abans de poder aprovar-se definitivament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles