El govern admet que la construcció de l’Institut Les Vinyes no arribarà a curt termini

20 de maig de 2016


El procés per aconseguir edificar aquest equipament educatiu arrenca ara i les dues parts reconeixen que serà llarg

El govern admet que la construcció de l’Institut Les Vinyes no arribarà a curt termini. El procés per aconseguir edificar aquest equipament educatiu arrenca ara i les dues parts reconeixen que serà llarg. De fet, el departament d’Ensenyament ha confirmat al consistori que no té plans immediats per resoldre la provisionalitat del centre de secundària i que tot just comença ara. L’executiu d’Unitat Cubellenca, ERC i ICV ha optat per refer el projecte urbanístic que ha de permetre dotar d’un terreny al centre del municipi per la construcció de l’institut.

 

El principal entrebanc que s’ha topat fins ara l’Ajuntament és que el departament d’Ensenyament no ha confirmat mai la seva intenció de construir un altre institut, malgrat que Les Vinyes continua en mòduls prefabricats des del primer dia, ara fa vuit anys.

La regidora d’Educació, Ester Pèrez, ha declarat que la reunió d’aquest divendres és un pas més per desencallar el problema. L’alcaldessa Rosa Fonoll, per la seva banda, ha assegurat que la prioritat del govern és que el departament d’ensenyament accepti el terreny del costat del mercat com a ubicació per l’institut Les Vinyes. En aquest sentit, Rosa Fonoll s’ha mostrat optimista.

 

La insistència de l’actual govern amb l’institut Les Vinyes va començar el setembre però amb el canvi de govern a la Generalitat no es va poder reiniciar fins al gener passat. Aleshores, el departament d’Ensenyament va acceptar el compromís de desencallar la situació de l’Institut Les Vinyes, motiu pel qual aquest divendres han visitat Cubelles la directora i la directora adjunta de serveis territorials, Lluïsa Nicolau i Mercè Julià, respectivament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles