L’oposició acusa el govern d’apartar-los de la gestió i la participació municipal

19 d'abril de 2018


L’executiu multipartit ha defensat en el ple d’aquest dimarts dues decisions que han rebut crítiques dels regidors de l’oposició. D’una banda ha traspassat competències del ple cap a les juntes de govern i de l’altra ha batejat la plaça de l’estació amb el nom d’Antoni Pineda.

Ràdio Cubelles / Pau Ramon

 

El ple celebrat aquest dimarts al vespre ha abordat una delegació de competències en favor de la Junta de Govern Local que els grups de l'oposició han aprofitat per acusar l'equip de govern de poc participatiu o fins i tot qualificar-lo de "autoritari" o de "dictadura". El ple d’aquest mes d’abril també ha confirmat l’alineació de Sílvia Romero, regidora no adscrita (RNA), amb totes les decisions del govern.

 

Si bé el punt en què l’Ajuntament es dota a partir d’ara del sistema de vídeoacta ha rebut el vot a favor de tots els partits i s'ha aprovat per unanimitat, la resta de propostes del govern municipal han estat discutides pels grups de l’oposició. En alguns casos amb paraules dures.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll ha justificat d’aquesta manera la delegació de 8 competències del ple cap a la junta de govern, formada només pels membres de l’executiu.

 

Per la seva banda, Xavier Grau del PSC ha considerat el canvi legal una excusa per incrementar el poder del govern.

 

El grup de Cubelles Sí Es Pot ha estat més dur en la seva intervenció i ha acusat al govern de reduir la capacitat de control i de participació dels partits de l’oposició. Albert Tribó, portaveu de CSEP.

 

La regidora del PP, Isabel Soler, també s’ha mostrat molesta pel que considera una decisió que allunya el paper de l’oposició en la gestió municipal del dia a dia.

 

Des de Guanyem, Dani Pèrez, ha acusat l’equip de govern de tenir actituds autoritàries.

 

I Cubellencs FIC en la mateixa línia ha anat més enllà. Anna Martínez ha descrit la manera de governar Cubelles com una dictadura.

 

En aquest sentit, però, Narcís Pineda d’ICV ha contestat a Cubellencs FIC quan ja es discutia una moció per l’alliberament dels presos polítics.

 

En tot cas, els 10 membres del govern amb el suport de la RNA Sílvia Romero han aprovat traspassar 8 competències del ple a les juntes de govern amb els 6 vots en contra del PSC, PP, CSEP, Guanyem i Cubellencs. El ple també ha aprovat posar el nom d’Antoni Pineda i Gavaldà a la plaça de l’estació. Aquesta proposta del GEC Amics del Castell i l’Aliança, segons el govern, arribava al ple seguint el reglament d’honors i distincions. Tanmateix, els partits de l’oposició no han volgut discutir els mèrits de l’homenatjat però han demanat que aquest tipus de decisions es prenguin d’una manera més oberta i participativa. Per part de CSEP han tornat a subratllar el desequilibri entre noms d’homes i noms de dones en el nomenclàtor cubellenc. La proposta va rebre el vot en contra de CSEP, el PP i Cubellencs FIC, l’abstenció del PSC i Guanyem i l’aprovació dels membres del govern i la RNA.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles