Guanyem Cubelles acusa al govern municipal de mentir quan diu que no apujarà els impostos d’aquest 2018

23 de gener de 2018


El regidor Daniel Pérez diu que disposa de documentació que demostra una pujada del 4% dels impostos municipals

Resultat d'imatges de Dani Pérez Cubelles

Entrevista a Dani Pérez, regidor de Guanyem Cubelles (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Guanyem Cubelles acusa al govern municipal de mentir quan diu que no apujarà els impostos d’aquest 2018. El regidor Daniel Pérez diu que disposa de documentació, a través de publicacions al BOE, que demostra una pujada del 4% dels impostos municipals. Segons ha explicat Dani Pérez, el govern de Cubelles va demanar abans de maig de 2017 a la Direcció General del Cadastre (departament vinculat al Ministeri d'Hisenda) una actualització dels valors cadastrals. També ha apuntat que al 29 de desembre de l'any passat, el Govern de l'Estat mitjançant un Decret Llei, va aprovar una taula de coeficients per actualitzar els valors cadastrals de tots els municipis que ho havien demanat. En total 1.830 municipis de tot l'estat, entre ells Cubelles. El coeficient d'actualització atorgat s'ha traduit en una pujada del 4% en els rebuts de l'IBI d'aquest 2018. En aquest sentit, Guanyem Cubelles considera que el Govern de Cubelles ha pujat l'IBI amb premeditació, de forma encoberta, ocultant la veritat.  Per aquest motiu, el grup exigeix explicacions públiques i una depuració de responsabilitats al Govern municipal.

Guanyem Cubelles ha recordat que l'any passat l'IBI va augmentar un 5%, la brossa un 10% i l'impost de circulació prop d'un 7%. En aquest sentit, apunta que aquesta pujada de l'Impost de bens impostosfa que Cubelles tingui el gravamen de l'IBI més alt de tota la comarca del Garraf i la segona taxa d'escombraries més alta.

 

Finalment, Guanyem Cubelles demana a l'Ajuntament de Cubelles posi en marxa un Pla de Subvencions Progressives als impostos, que compensin l´augment del 4% a l'IBI, per a que la ciutadania no pateixi més càrrega fiscal aquest 2018.

Guanyem Cubelles demana explicacions a través d'un comunicat i diu que no s'ha reunit encara amb el govern municipal.

L'entrevista íntegra amb el regidor de Guanyem Cubelles, Dani Pérez es pot recuperar a l'espai radio a la carta (www.radiocubelles.cat)

 

El govern municipal ha respost al comunicat de Guanyem Cubelles. Des de la Regidoria d’Hisenda, Raül Mudarra ha recordat que la revisió del cadastre es va demanar el 2015, i que a partir d’aquí els augments han vingut per ordre de l’estat.

 

Recupera l'entrevista amb el regidor d'Hisenda, Raül Mudarra (cliqueu sobre l'enllaç)

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles