El xató arriba a les classes de 6è de primària de l'escola Mar i Cel, aquest dijous 22 de febrer

23 de febrer de 2024


L'associació Cubelles Comerç ha impartit els tallers per aprendre a fer xató a les tres escoles. El dimecres els del Vora del Mar van iniciar l'activitat que s'ha tancat al Charlie Rivel

L'alumnat de 6è de les tres escoles de Cubelles (Charlie RivelVora del Mar i Mar i Cel) ha rebut els tallers d'elaboració del xató, impartits per l'Associació Cubelles Comerç. La iniciativa creada per Cubelles Comerç compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cubelles, i té com a objectiu principal apropar aquest plat típic i tradicional als més joves.

Vestits amb davantals, amb el morter preparat i els ingredients a taula, l'alumnat ha seguit la recepta proporcionada pels diferents membres de Cubelles Comerç, per dur a terme correctament l'elaboració del xató. En una entrevista a Ràdio Cubelles, Lucia Carbó i l'Aleix Balús, alumnes de 6è B, han reconegut que ha estat la primera vegada que sentien a parlar del xató.

 

L'Associació Cubelles Comerç va iniciar els tallers de xató ara fa uns 20 anys. Mar Torres, membre de l'entitat local ha explicat perquè és important impartir els tallers de xató a les escoles de Cubelles.

 

Com cada any, tindrà lloc el concurs per la categoria adulta, que arriba a la 22a edició, i la infantil, que suma la seva 20a edició, organitzat per Cubelles Comerç. En la modalitat infantil es poden inscriure els nens i nenes entre 8 i 14 anys. A partir dels 15 anys competeixen en la categoria adulta.

 

Mar Torres, membre de Cubelles Comerç, ha comentat més detalls respecte dels concursos de Mestres Xatonaires d'aquest any.

 

Les normes de participació es poden consultar a la documentació adjunta i a l'Oficina Municipal de Turisme de Cubelles. 

 

 

Recupera les entrevistes:

Entrevista a la Lucia i a l'Aleix sobre el xató

Entrevista a la Mar Torres de la junta de Cubelles Comerç


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles