Cubelles Comerç imparteix els tallers de xató a les escoles

21 de febrer de 2024


L'activitat serveix per acostar el plat i nodrir el concurs infantil de la Xatonada Popular de Cubelles que enguany tindrà lloc el 25 de febrer

Reportatge Taller del xató a l'escola Vora del Mar

 

L'alumnat de sisè de primària de les tres escoles de Cubelles aprenen aquesta setmana a fer xató. Un any més, Cubelles Comerç imparteix aquells tallers amb l’objectiu que l’alumnat aprengui a fer un dels plats típics a la comarca.

 

Els primers en rebre aquesta formació han estat els de l'escola Vora del Mar, ho han fet aquest dimecres 21. El dijous 22 serà el torn del Mar i Cel i, finalment, l'activitat es tancarà a l'escola Charlie Rivel, el divendres 23. 

 

Com és tradicional, cada any hi col·labora un grup de persones de la junta de l'entitat que traslladen els coneixements de l’art de fer xató a les noves generacions.

 

Ràdio Cubelles ha entrevistat a Carles Fuster, president de Cubelles Comerç, qui ha parlat del desenvolupament del taller del xató i ha detallat què és el que els hi costa més als infants.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Planas, ha mostrat el seu agraïment pel suport rebut, tant per part de Cubelles Comerç com de les mateixes escoles, pel treball fet per donar a conèixer tant el xató com la mateixa festa de la xatonada i el seu concurs. Planas ha valorat d'aquesta manera l'activitat. 

El Lucas, la Gisela i el Neuen han parlat de la seva experiència alhora de fer la salsa del xató i confeccionar el plat.

Un cop acabat el taller, els infants s’emporten a casa una mostra del xató fet a l'escola perquè la família el pugui tastar. D’aquests tallers es nodreix el concurs infantil, que arriba als seus vint anys, dins l'edició número vint-i-dos de la Xatonada Popular de Cubelles i que, enguany, es celebra el 25 de febrer.

 

Per prendre part dels Concursos cal inscriure's en l'enllaç.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles