Tot a punt pel Correfoc d'aquest dissabte

26 de juliol de 2019


Els Diables de l'Agrupació de Balls Populars estrenaran nous vestits dissenyats per la polifacètica, Cesca Calaf

Entrevista Xavi Sánchez president de la comissió de foc de l'ABP (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Cubelles està de Festa Major Petita. La programació va començar aquest dijous a la nit amb la presentació dels vestits nous dels Diables de Cubelles. Els actes seguiran amb el correfoc de la Festa Major que es farà aquest dissabte 27 de juliol. En aquesta ocasió les colles convidades seran els Diables del Catllar i els Custos Ignis d'Olesa de Montserrat.

 

També hi prendran part les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. És el cas, de la colla del Viagrot, els Diablets Petits i els Diablets Infernals i la colla de Diables. El cercavila de foc començarà, a partir de les 22:30 h., des del carrer Joan Roig i Piera (davant del Centre Social). Seguirà pel passeig de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Colom, pl. de Santa Maria, c. Major, c. de Víctor Balaguer i c. de Joan Roig i Piera i pg. de Narcís Bardají, on hi haurà l’encesa final.

 

Prèviament, el conjunt de colles participants al correfoc participaran d’un sopar de germanor. Serà a partir de les 20.00 h., a la plaça del Centre Social, al carrer Joan Roig i Piera. Les persones que vulguin participar del sopar de barbacoes que ha organitzat l'ABP poden comprar els tiquets fins aquest divendres, 26 de juliol al Centre Social.  El preu del sopar és de 10€. Inclou una safata de carn, pa amb tomàquet, una consumició i postre. A partir de les 23.45 h. a la plaça del Centre Social hi haurà un concert amb el grup Band-Idos.

 

Presentació dels nous vestits dels Diables de l'ABP

A partir del correfoc d'aquest dissabte dins els actes de la Festa Major petita, els diables cubellencs vestiran unes peces renovades decorades una a una a mà per l’artista Cesca Calaf i cosides per la modista Marisa Castañeda.

La colla no canviava de vestits des de feia uns 12 anys i el teixit ja no resistia al foc en les últimes sortides. Per aquest motiu, els diables han aprofitat per fer un canvi estètic que doni més personalitat a la colla, així ho ha explicat el cap de colla dels diables, Marc Torres.

Cesca Calaf ha estat l’artista escollida per pintar a mà i un per un els 24 vestits de diables i els 25 pantalons dels timbals. Cada figura tindrà una personalitat pròpia que s’ha lligat amb els noms que té el diable en diverses cultures del món. D’aquesta manera hi haurà un Satanàs, Belcebú, Asmodeu, Ahriman, Tàrtar, Anubis, Bafomet, Moloc, Mastema, Leviatan, Seth, Sammael, Huwawa, Belial , Azazel, Belfegoz, Tammuz, Berit, Baal, Astarot, Belzebu, Pluto, Lilit i Llucifer.

L’artista Cesca Calaf ha donat més detalls de la seva inspiració a l’hora de pintar els vestits.

La presentació pública dels vestits es va fer aquest dijous amb un espectacle de petit format, celebrat a les 22.00h. a la plaça del Castell. Un cop festa la presentació, els nous vestits dels Diables de Cubelles i els timbals es lluiran aquesta Festa Major Petita, amb el correfoc com a protagonista principal. La presidenta en funcions de l’Agrupació de Balls Populars i cap de colla dels timbals, Ester Soler, considera que serà un atractiu més per participar del correfoc del 27 de juliol i per aconseguir sortides arreu de Catalunya.

Els diables tenen en marxa una campanya de suport comercial i d’entitats per finançar l’estrena dels vestits, l’espectacle pirotècnic que l’acompanyarà i les sortides que puguin fer a partir d'ara. La presentació pública dels nous vestits va ser un Akelarre que el dia 25 de juliol va comptar amb diversos col·laboradors per aconseguir invocar els esperits malignes de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles