Presentació dels nous vestits de la colla de Diables de l'Agrupació, aquest dijous

25 de juliol de 2019


La plaça del Castell acollirà, a partir de les 22.00h. a la plaça del Castell amb un Akelarre que comptarà amb diversos col·laboradors per aconseguir invocar els esperits malignes de Cubelles.

La plaça del Castell acollirà el dijous, 25 de juliol, la presentació dels nous vestits de la colla de Diables de l'ABP, que han estat dissenyats per l'artista Francesca Calaf. L'acte tindrà lloc, a partir de les 22.00h. a la plaça del Castell.

 

Els Diables de Cubelles ja va presentar als mitjans de comunicació els vestits nous. A partir del correfoc d'aquest dissabte dins els actes de la Festa Major petita, els diables cubellencs vestiran unes peces renovades decorades una a una a mà per l’artista Cesca Calaf i cosides per la modista Marisa Castañeda.

 

La colla no canviava de vestits des de feia uns 12 anys i el teixit ja no resistia al foc en les últimes sortides. Per aquest motiu, els diables han aprofitat per fer un canvi estètic que doni més personalitat a la colla, així ho ha explicat el cap de colla dels diables, Marc Torres.

Cesca Calaf ha estat l’artista escollida per pintar a mà i un per un els 24 vestits de diables i els 25 pantalons dels timbals. Cada figura tindrà una personalitat pròpia que s’ha lligat amb els noms que té el diable en diverses cultures del món. D’aquesta manera hi haurà un Satanàs, Belcebú, Asmodeu, Ahriman, Tàrtar, Anubis, Bafomet, Moloc, Mastema, Leviatan, Seth, Sammael, Huwawa, Belial , Azazel, Belfegoz, Tammuz, Berit, Baal, Astarot, Belzebu, Pluto, Lilit i Llucifer.

L’artista Cesca Calaf ha donat més detalls de la seva inspiració a l’hora de pintar els vestits.

La presentació pública dels vestits es farà amb un espectacle de petit format aquest dijous 25 de juliol, a partir les deu de la nit, a la plaça del Castell. Després, els nous vestits dels Diables de Cubelles i els timbals ja lluiran a la Festa Major petita, amb el correfoc com a protagonista principal. La presidenta en funcions de l’Agrupació de Balls Populars i cap de colla dels timbals, Ester Soler, considera que serà un atractiu més per participar del correfoc del 27 de juliol i per aconseguir sortides arreu de Catalunya.

Els diables també tenen en marxa una campanya de suport comercial i d’entitats per finançar l’estrena dels vestits, l’espectacle pirotècnic que l’acompanyarà i les sortides que puguin fer a partir d'ara. La presentació pública serà un Akelarre que el dia 25 de juliol comptarà amb diversos col·laboradors per aconseguir invocar els esperits malignes de Cubelles.

 

Entrevista a Mònica Muntaner encarregada de l'Akelarre (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Esther Soler, regidora de Cultura i presidenta en funcions de l'ABP (cliqueu sobre l'enllaç)

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles