Milers de persones han omplert la 31a Festa de la Verema

12 de setembre de 2018


La Regidoria de Turisme Comerç i Fires ha fet un balanç positiu de l'edició d'enguany, tot i la pluja de divendres a la nit que va fer cancel·lar els concerts de Porto Alegro i Banda Neon

Entrevista al regidor de Turisme, Comerç i Fires, Raül Mudarra (cliqueu sobre l'enllaç)

 

La Regidoria de Turisme Comerç i Fires ha fet un balanç positiu de la 31a edició de la Festa de la Verema de Cubelles. Encara no es disposen de les xifres oficials d’assistència de públic i de la venda de consumicions de tast de vins i caves, i de racions gastronòmiques, però el cert és que la plaça del Mercat es va veure plena durant els tres dies de la festa, amb milers de persones que van omplir la 31a Festa de la Verema. 

 

L'organització ha informat que en aquesta 31a edició s'han venut 3600 copes. Una xifra inferior a l’any passat, en la qual es van vendre 500 copes més que en l'edició d'enguany. La Regidoria considera que la pluja de divendres a la nit podria ser una de les causes de la davallada en la venta de copes. En declaracions a Ràdio Cubelles, el regidor de Turisme Comerç i Fires Raül Mudarra s’expressava d’aquesta manera.

Per poder comptabilitzar les persones que han visitat la Festa de la Verema enguany l’Ajuntament ha encarregat la instal·lació d’un sensor a la plaça del Mercat. De moment, encara no es disposa d’aquestes dades que es donaran a conèixer properament.

Els actes més tradicionals van ser novament molt concorreguts, com ara la trepitjada de raïm i el tast del primer most, i l’elecció del nou pubillatge de Cubelles. Aquest any es van trepitjar 350 quilos de raïm. Una trepitjada que va quedar deslluïda a causa de la pluja, i que va impedir seguir amb la programació prevista de la festa en la jornada de divendres a la nit, obligant a suspendre les actuacions musicals de Porto Bello i Banda Neon. Un cop es va aturar la pluja, que va ser curta però intensa, la jornada de divendres nit es va reemprendre amb música oferta per dj's de l'entitat el Cubell de Cubelles. Els estands van continuar oferint les seves degustacions gastronòmiques i les consumicions de vi i cava.

En declaracions a Ràdio Cubelles, el regidor Raül Mudarra s'ha mostrat content de com ha anat el conjunt de la festa, malgrat la pluja el dia de la inauguració.

Enguany, la programació va ser de tres dies, amb més d'una desena de propostes musicals i fins a una quarantena d’activitats per a tots els gustos. El regidor destacava la qualitat d’una programació pensada per les famílies.

 

La Festa de la Verema ha servit un any més per renovar el pubillatge local. La Laia Porta i el Marc Vaquer han estat escollits en el marc de la Festa de la verema com a Pubilla i l’Hereu de Cubelles 2018. Mentre que el títol de dama se l'ha endut la Paula Junqueres; i el de fadrí ha estat per l'Éric Castellà. En categoria infantil, la Laura Barreros és la nova pubilleta; i el Biel Gálvez l'hereuet. Mentre que el títol de dameta se l'ha endut l'Alba Palomo i el de fadrinet ha estat per al Jan Gálvez.

També, en el marc de la Festa de la Verema s’ha fet l’homenatge a la pagesia local amb els premis pàmpol. És un reconeixement a persones implicades amb la festa de la verema i el món de la pagesia a Cubelles. En aquesta ocasió, els guardonats han estat Francesc Pujades i Amador Jardí.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles