En marxa la licitació de la gestió de la llar d'infants La Draga

2 d'agost de 2017


Les empreses interessades poden presentar ofertes fins el 12 de setembre i l'empresa nova podria fer-se càrrec de l'escola bressol municipal a partir de l'octubre. Una de les millores que el govern ha decidit afegir a les clàusules és l'horari de rebuda i recollida dels infants per permetre arribar a temps a les escoles amb els germans grans.

 

Entrevista a Ester Pèrez, regidora d'educació (cliqueu)

 

L’Ajuntament ha tret a licitació la gestió de la Llar d’Infants La Draga. L’objectiu del govern és que l’empresa guanyadora de la licitació es faci càrrec del servei com a molt tard a partir de l’octubre. De fet, les empreses interessades tenen fins el 12 de setembre per presentar les seves ofertes. El pressupost màxim del contracte és de poc més de 400.000 euros per dos anys prorrogable a dos anys més. El valor estimat del contracte, segons l'anunci de licitació, supera 1.600.000 euros. El contracte que ofereix l’Ajuntament és per gestionar la llar La Draga, que a partir del setembre serà l’única llar d’infants municipal, després que el govern anunciés que centralitzava tot el servei i renunciava a mantenir oberta la llar L’Estel. Actualment, la gestió de les dues llars d'infants municipals està en mans del macrogrup empresarial CLECE SA, que va absorbir en el seu dia a l'empresa de serveis educatius Cavall de Cartró. El grup CLECE estaria canviant la seva política a l'hora de licitar en aquest tipus de serveis i, per exemple, a Tarragona ja va anunciar que no es tornaria a presentar en cap de les cinc llars d'infants municipals que gestionava fins ara. Motiu pel qual, l'ajuntament tarragoní governat per un pacte entre el PSC i el PP va aprovar el juny passat la municipalització de les cinc de les set llars d'infants públiques de la ciutat que no gestionava directament el consistori.

 

El govern cubellenc, per la seva banda, continua a l'espera d'un estudi de municipalització de la gestió de la llar d'infants que està elaborant la Diputació de Barcelona. En tot cas, ara es licitarà el servei a una empresa externa per un mínim de dos anys i, per tant, la regidora Ester Pèrez admet que haurà de ser el govern de la propera legislatura qui haurà de valorar aquest estudi de la Diputació i decidir si municipalitza aquest servei, prorroga el contracte dos anys més o el torna a licitar.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles