Han reaparegut diversos crancs blaus americans a la desembocadura del Foix

30 de maig de 2017


Els Agents Rurals han acabat actuant per determinar quines accions caldrà aplicar davant d'aquesta espècie invasora.

cranc blau desembocadura

Foto: Agents Rurals

 

Han reaparegut diversos crancs blaus americans (Callinectes sapidus) a la desembocadura del Foix. Es tracta d’una espècia invasora que ja s’havia detectat a Cubelles l’any 2015. El cubellenc Pablo Ruiz, membre d’Observadors del Mar, un projecte científic coordinat des de l’Institut de Ciències del Mar i el CSIC, ha detectat les darreres setmanes que l’espècie de cranc ha proliferat. Per aquest motiu, els Agents Rurals de la Generalitat ja han estat assabentats del cas i n’han capturat diversos exemplars.

 

De fet, hi hauria un conjunt d’una vintena d’individus. La primera vegada que es va detectar la presència d’aquest cranc invasor provinent de les costes americanes va ser l’any 2013 al Delta de l’Ebre.

 

El cubellenc Pablo Ruiz va documentar la seva arribada a la desembocadura del Foix l’any 2015. Després d’una temporada sense trobar-ne més, aquesta primavera n’han sortit molts més. La presència d'aquest animal podria posar en perill a d’altres espècies de cranc autòctones ja que s’adapta molt bé a la temperatura del Mediterrani i es reprodueix fàcilment.

 

Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, l’Ajuntament està informat d’aquestes observacions i de l’actuació dels Agents Rurals. Caldrà veure quina decisió es pren si es té en compte que aquesta espècie invasora s’està reproduint en un espai natural protegit com és la desembocadura del Foix.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles