Cubelles és un dels municipis que menys recicla segons l’Agència Catalana de Residus

23 de desembre de 2016


La Generalitat confirma el Garraf com la comarca que genera més residus per habitant de l’àrea de les comarques de Barcelona i també la que disposa d’un índex més baix de recollida selectiva.

Deixalleria municipal_recollida

 

Cubelles és un dels municipis que menys recicla segons l’Agència Catalana de Residus. La Generalitat confirma el Garraf com la comarca que genera més residus per habitant de l’àrea de les comarques de Barcelona i també la que disposa d’un índex més baix de recollida selectiva. Dins del Garraf, el municipi de Cubelles només recicla bé un 23% de tota la brossa que recull. De fet, dins de la recollida selectiva que es fa al municipi, més d’un 10% no està ben separada al contenidor que pertoca i es descarta cap al rebuig.

 

El govern municipal ha admès en diverses ocasions que tot plegat suposa un cost afegit molt rellevant en les despeses de gestió de residus. En aquest sentit, tant el regidor Josep Maria Hugué com la tècnica de Medi Ambient, Eva Escardó, van explicar a Ràdio Cubelles que l’Ajuntament estudiaria la manera més eficaç d’augmentar la recollida selectiva de residus, però que no es podria establir cap nou sistema de recollida fins que no culmini el contracte actual.

 

L’ajuntament també ha anunciat que prepara una campanya de sensibilització sobre el llançament de residus a la via pública i l’ús dels sistemes de recollida. De cara a l’any que ve, l’Ajuntament també aplicarà un increment en el rebut de les escombraries tant pels negocis com per les cases particulars. L’objectiu d’apujar la taxa, segons el govern, serà augmentar el pagament directe del cost actual, que fins ara era del 75%, fins un 85%. De manera que mitjançant altres recursos, l’Ajuntament es fa càrrec del 15% de la gestió dels residus.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles