Convergència i Unió ha tancat la seva seu a Cubelles

26 de setembre de 2016


L’edifici ubicat al número 6 del carrer del doctor Estapé ha acollit el partit les últimes dues legislatures. Actualment, en aquest edifici ja s’han retirat totes les referències a CIU i només hi llueix el cartell de lloguer d’una immobiliària.

SEU CIU 2016

 

En un pas més en la desaparició de la federació de CIU i els partits que la conformaven, a Cubelles s'ha vist com ja s'ha tancat la seu ubicada al carrer del Doctor Estapé. Si Unió al Garraf es va dissoldre quasi completament ara fa poc més d’un any, Convergència ja s’ha integrat al nou PDC. Les conseqüències d’aquest procés de transformació d’un espai polític històric van arribant amb comptagotes però poden alterar el futur de l’ajuntament cubellenc a mig termini. La implicació directa de l’alcaldessa Rosa Fonoll en la configuració del PDC i el lideratge renovat de Robert Monzonis, fan preveure un rumb nou en l’espai que històricament va ocupar CIU al municipi.

 

Ara ha estat el torn de tancar la seu que CiU tenia al carrer del Doctor Estapé, popularment conegut com el carrer de les escales del metro. L’edifici ubicat al número 6 d’aquest carrer del centre ha acollit el partit nacionalista les últimes dues legislatures. Actualment, en aquest edifici ja s’han retirat totes les referències al partit i només hi llueix el cartell de lloguer d’una immobiliària.

 

Aquesta setmana serà decisiva en la conversió cap al PDC a les comarques i vegueries. En aquest sentit, a nivell comarcal la candidatura que aspira a presidir el partit està encapçalada pel cubellenc Robert Monzonis i compta amb el suport de l'alcaldessa Rosa Fonoll i el també cubellenc Toni Rojas. Les eleccions internes se celebraran presencial i telemàticament aquest divendres i dissabte. La de Monzonis és l’única candidatura i es presenta com una llista de consens amb la inclusió de 4 alcaldies de la comarca: Neus Lloveras, Miquel Forns, Rosa Huguet i Rosa Fonoll. És a dir, malgrat que el PDC no s'ha presentat mai a les eleccions, ja comptaria de partida amb la participació directa de fins a quatre màxims representants municipals.

 

Amb tot, cal destacar també a Cubelles el paper nul que han tingut els membres del grup municipal de CIU en aquest procés de transformació. Actualment els regidors del consistori cubellenc, Noemí Cuadra i Xavier Baraza, estan fora d’òrbita de tots aquests canvis. D’una banda, Noemí Cuadra és membre de Demòcrates, els exmilitants d’Unió independentistes que de moment han quedat aïllats dels exconvergents. I d’altra banda, Xavier Baraza, tot i haver estat militant fins ara de CDC, no s’hauria implicat en la fundació del PDC en cap àmbit, ni municipal ni comarcal ni nacional.

 

Tot plegat fa preveure que l’articulació del nou partit sobiranista a nivell municipal provocarà canvis i moviments rellevants en la política cubellenca, que històricament ja ha estat força remoguda. Caldrà veure si aquests canvis es fan notar amb força ja durant aquesta legislatura o més aviat tindran una traducció més clara a partir del 2019.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles