El Grupo SIFU s’encarregarà de la gestió mediambiental de la desembocadura

16 d'abril de 2016


La supervisió, el manteniment, la neteja i la tasca informativa i divulgativa estarà en mans d’aquesta empresa els propers quatre anys. La signatura del contracte s’ha fet aquest dimecres al matí.

Espai natural desembocadura Foix

 

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient 

 

 

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, s’ha mostrat satisfet perquè aquest servei s’havia aconseguit de manera intermitent amb contractacions esporàdiques i a partir d’ara, l’Ajuntament s’assegura una continuïtat els propers quatre anys i una pròrroga per dos anys més. El cost serà d’aproximadament 25.000 euros anuals.

 

El contracte estableix que hi haurà presència d’almenys una persona cada dia. Una presència que serà d'entre 8 i 10 hores en funció de les necessitats. Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient també ha destacat que mitjançant el contracte, l’empresa SIFU també col·laborarà amb l’ajuntament en fer promoció i difusió de l’espai natural.

 

Aquest contracte de supervisió i educació mediambiental i manteniment general de l’espai de la desembocadura és un nou pas en la recuperació ecològica del Delta del Foix. La legislatura passada es va començar per la retirada de les aus al·lòctones i domèstiques, el marcatge de camins i el tancament de zones, juntament amb les primeres vigilàncies.

 

Ara, el contracte soluciona aquest aspecte els propers quatre anys i el següent pas serà començar a aplicar les reformes necessàries. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha ordenat la retirada de la zona de pícnic que passarà a instal·lar-se al Parc del Prat. L’objectiu és que el delta passi a convertir-se en un espai d’observació de les aus més adequat a la protecció que marca la Xarxa Natura 2000.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles