Ràdio Cubelles apropa la seva història en el marc dels seus 43 anys

22 de març de 2024


L'emissora municipal va néixer l'any 1981 a les golfes de l'Ajuntament. Quasi dos anys després, el 1983, va traslladar-se al carrer Colom on segueix oferint la seva programació, gràcies als més de seixanta col·laboradors/es

Programa especial 43 anys de Ràdio Cubelles

 

En el marc de la celebració del 43 aniversari de Ràdio Cubelles hem donat a conèixer el nou disseny de la col·lecció de samarretes de l'emissora municipal. La d'aquest 2024 és obra de l'artista local, Xúria Garcia.

 

La col·lecció va néixer l'any 2011 amb un disseny de Shozo Somekawa (2011), va  seguir Anselm Cabús (2013), 

Joselyne Marmotthan (2014), Raül Marquez (2015), Olga Carreras (2016), Vicente Segrelles (2017), Arantxa Manrique (2018), Nacho Vizcaino (2019), Jordi Monzó (2020), Eva Janàriz (2021), Maria Jose Collantes (2022), Carol Romero (2023) i Xúria Garcia aquest (2024).

Avui des de la carpa de la ràdio a la plaça del Mercat hem ofert un programa especial en directe. Ens ha acompanyat l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Comunicació, Arturo Carrillo. També l'arxivera municipal, Núria Jané, que ha fet un repàs històric sobre els inicis de l'emissora municipal, la degana del Garraf.

 

També hi han pres part alguns dels col·laboradors/es de l'emissora i hem parlat amb ells sobre el paper de la ràdio local. A la taula de la tertúlia ens han acompanyat el Cinto Bel de 'La Tertúlia', la Queta Giner del programa 'Cubellenques i cubellencs'; Xavier Andreu del programa 'Història de la Música' i Xus Hidalgo, esposa d’en Víctor Alari, primer director de l'emissora municipal.

 

Per celebrar els 43 anys de l'emissora hem escoltat alguns dels temes musicals de la cantant cubellenca, Lydia Ruíz que finalment no ha pogut estar en directe com havíem anunciat, a causa d'una afonia d'última hora.

 

Finalment, durant la programació d'aquest divendres s'oferirà els missatges enregistrats dels nostres col·laboradors i col·laboradores i la veu de l'alumnat de cinquè de les tres escoles de Cubelles que participen del programa Tertúlies Educatives que han apropat les seves propostes i que ens han acompanyat amb el nostre lema 'Ràdio Cubelles, la ràdio que ens fa sentir'.

 

L'emissora municipal va néixer l'any 1981 a les golfes de l'Ajuntament. Dos anys després es va traslladar al carrer Colom on segueix oferint la seva programació, gràcies als prop de setanta col·laboradors/es

Recupera el programa a la carta des de (radiocubelles.cat)


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles