Ràdio Cubelles oferirà una tertúlia dedicada al Dia Mundial de la Ràdio

12 de febrer de 2024


Serà aquest dimarts 13 de febrer a les 10:00h. en directe amb la participació dels tertulians habituals de l'emissora municipal. Enguany se celebren els 100 anys de la ràdio a Catalunya, amb l’objectiu de commemorar i destacar el paper fonamental que aquest mitjà ha tingut en la difusió de la cultura, l’entreteniment i la informació al llarg del segle XX i XXI.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio, el pròxim dimarts 13 de febrer, Ràdio Cubelles, oferirà una tertúlia dedicada a aquest dia. Aquest 2024 és important perquè enguany es compleixen 100 anys de ràdio a Catalunya.

 

El programa, que comptarà amb la presència dels tertulians habituals de dilluns, vol retre un homenatge a un segle d'història sonora que ha deixat empremta en la cultura i la història catalana. El centenari de la ràdio és una ocasió per celebrar les àmplies virtuts i la potència contínua del medi. 

 

En el Dia Mundial de la Ràdio volem agrair la confiança dipositada en aquest mitjà que el 22 de març celebrarà 43 anys. Som l’emissora municipal més antiga del Garraf.

 

La UNESCO convida la indústria mundial de la ràdio en totes les seves formes (comercial, pública i sense ànim de lucre) a unir-se a aquesta celebració mundial del medi en aquest moment especial i fonamental de la seva trajectòria d'un segle de durada. 

 

La celebració del 13 de febrer va ser proclamada per l'Assemblea General de les Naciones Unides al 2011, coincidint amb el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, l'any 1946. Amb això es vol donar suport al que continua sent un dels mitjans informatius més dinàmics, malgrat la incursió de les noves tecnologies que ha tingut lloc al llarg de les darreres dècades. 

 

La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació amb més audiència a tot el món, i aquesta celebració la duen a terme emissores de tot el planeta. Si la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a una societat plural i democràtica, i que millor permet a la ciutadania informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats.

 

La celebració del 2024 destaca:

  • La inesborrable història de la ràdio i el seu poderós impacte a les notícies, el teatre, la música, els esports…
  • El valor utilitari actual de la ràdio com a xarxa de seguretat pública relativament gratuïta i portàtil durant emergències i talls d’energia provocats tant per desastres naturals com per l’ésser humà, com tempestes, terratrèmols, inundacions, calor, incendis forestals, accidents i guerres.
  • El continu valor democràtic de la ràdio, com a catalitzador de base per a la connexió de grups desatesos, incloses poblacions immigrants, religioses, minoritàries i afectades per la pobresa; i com a referent instantani de l'opinió pública expressada a l'espai públic sota els auspicis de la llibertat d'expressió.
  • La UNESCO reconeix i comprèn l'enorme varietat de models comercials i arquitectura tecnològica de la ràdio a tot el món, així com la naturalesa independent de les seves empreses i organitzacions, grans i petites, a més de les idiosincràsies de les seves personalitats a l'aire. Per això, anima les emissores a aportar la seva pròpia cultura, estil i sensibilitat a les seves celebracions individuals abans i durant l'esdeveniment del 13 de febrer.

El Dia Mundial de la Ràdio també és una oportunitat perquè les estacions de ràdio es connectin a l'aire amb altres emissores de tot el món. La UNESCO convida les estacions de ràdio a prendre la iniciativa en aquest tipus de transmissions.

 

És un èxit notable per a un important mitjà de comunicació de masses continuar la seva rellevància més enllà de 100 anys i continuar sent una força per a la llibertat d’expressió, l’alegria i el coneixement. Mentre comptem amb orgull la seva història, donem la benvinguda al futur de la ràdio al proper segle.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles