Congelades quasi totes les ordenances fiscals pel 2024

25 d'octubre de 2023


Aquest dimarts s’ha actualitzat la plusvàlua, que s’ha apujat cinc punts, i s’han deixat igual la resta d’impostos i taxes de l’Ajuntament.

El govern local ha decidit congelar gairebé totes les ordenances fiscals pel 2024. Els únics increments que notarà la ciutadania seran els del 7% de l'aigua, aprovat en el ple de setembre, i l'actualització de la plusvàlua, que s’ha apujat cinc punts aquest dimarts. La resta d’impostos i taxes de l’Ajuntament no s'han tocat i continuaran com fins ara.

 

En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts s’han aprovat dues modificacions d’ordenances. Per una banda, el govern d’UC, el PSC i CEC ha actualitzat l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, coneguda popularment com la plusvàlua.

 

La regidora d’Hisenda, Alexandra Corvillo, ha confirmat que s’ha passat del 0,29 al 0,34.

La decisió ha rebut el vot favorable de tot el govern d’UC, el PSC i CEC, als qui s’ha sumat Junts per Cubelles.

Per la seva banda, el PP i Vox hi han votat en contra.

 

Juana Navarrete del PP

Jorge Mena de VOX

Des del govern, el PSC ha justificat la congelació dels impostos per l’any que ve. 

 

Arturo Carrillo, regidor socialista.

En aquest punt, ERC i la CUP han optat l’abstenció.

 

La regidora d’Hisenda, Alexandra Corvillo en el ple d'aquest dimarts també ha presentat un canvi en el redactat del recàrrec sobre l’IBI dels immobles d’ús residencial desocupats amb caràcter permanent. Aquí s’ha volgut fer una adaptació a la legislació vigent, s'ha incrementat el recàrrec al 100% de l’IBI quan l’immoble estigui desocupat més de tres anys i s'ha afegit una pujada d’un 50% addicional als considerats com a grans tenidors dins del municipi. 

 

La regidora d’Unitat Cubellenca, Alexandra Corvillo, ha defensat la decisió que podria afectar per ara a 57 habitatges, però ha reclamat més contundència per part de les administracions superiors per poder desbloquejar aquests pisos.

També des del govern, el PSC ha especificat que la intenció és pressionar els grans tenidors.

 

Arturo Carrillo, regidor socialista.

 

En aquest punt, la CUP ha optat pel vot en contra i ha qüestionat al govern que no s’hagi executat cap d’aquests recàrrecs fins ara.

 

Dani Pèrez, regidor de la CUP.

Des de VOX també han votat en contra del punt, ja que, a grans trets, pensen que aquests recàrrecs no provocaran cap canvi en els grans propietaris. I el PP i ERC s'han abstingut.

 

La regidora republicana Ester Soler ha declarat que confia que aquests recàrrecs s’executaran.

Finalment, el recàrrec de l'IBI per pisos desocupats ha estat aprovat amb els vots a favor del govern d'UC, el PSC i CEC, als qui s'ha afegit JxCub.

 

El ple extraordinari ha estat presidit per Renata Bedós com a alcaldessa accidental per l’absència de Rosa Fonoll. Abans de començar la sessió, s’ha fet un minut de silenci per les víctimes del conflicte entre Israel i Palestina (imatge).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles