En marxa la construcció dels 124 pisos de lloguer social a Cubelles

16 de novembre de 2023


El termini de les obres que s’executaran en una única fase és d'entre 18 i 24 mesos, amb una previsió que els habitatges estiguin disponibles l’últim semestre del 2025. La primera promoció dels habitatges està adreçada principalment a joves, persones grans i famílies monoparentals i monomarentals
 

La construcció dels 124 pisos de lloguer social impulsats per l’Ajuntament en col·laboració amb la Fundació SALAS a Cubelles ja ha començat. Al solar situat a l'Avinguda Onze de Setembre, entre els carrers del Clot del Bassó i Rovira i Virgili ja es pot veure, des de fa tot just una setmana, gran màquinaria que hi treballa. El termini de les obres, que s’executaran en una única fase, és d'entre 18 i 24 mesos. La previsió és que els habitatges estiguin disponibles l’últim semestre del 2025. 

 

La construcció d’aquests pisos de lloguer social ha estat un repte per l'Ajuntament que s'ha marcat com a propòdit evitar que les famílies, els joves i la gent gran de Cubelles haguin de marxar a viure a l’interior a causa dels preus i de la manca d’habitatges al municipi. Durant una visita d’obres aquest dijous, l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, s'ha mostrat satisfeta de veure com el repte marcat per l'Ajuntament comença a fer-se realitat amb l'inici de les obres.  

La promoció –la primera de protecció oficial en règim de lloguer que tindrà Cubelles- comptarà amb 124 habitatges d’entre 1 i 3 dormitoris, tots ells amb plaça d’aparcament i la qualificació energètica més alta i sostenible, l’A. El cost dels pisos variarà entre els 260 i 500€ de lloguer mensual, en funció del nombre d’habitacions, més les despeses comunitàries. Tot i que el gruix dels habitatges s’adrecen a joves, gent gran i famílies monomarentals i monoparentals, un 4% dels immobles de 2 habitacions es destinaran a persones amb diversitat funcional.

 

La regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha explicat que l’Ajuntament ha fet un esforç important per reduir el preu dels lloguers dels futurs habitatges. Corvillo ha afirmat que “les famílies cubellenques destinen, de mitjana, una 60 per cent de la renda familiar al lloguer o la hipoteca, una càrrega que asfixia a les famílies. Si hi afegim el fet que hi ha poca oferta d’habitatge de lloguer, el resultat és que una part considerable de la ciutadania té problemes per accedir a l’habitatge i desenvolupar a Cubelles els seus projectes de vida”. Corvillo ha afegit que "la construcció d'aquests pisos suposarà un canvi important per a moltes persones i també per al conjunt del municipi".

Per la seva banda, Clara Muñoz, directora de promoció d’habitatge social i secretaria de la Fundació Salas, l’entitat que s’encarrega de la promoció dels edificis, ha explicat que “aquest edifici és el primer projecte que la fundació fa a Cubelles gràcies a la col·laboració públic-privada amb l’ajuntament i al finançament dels fons europeus de recuperació Next Generation. L’objectiu és aconseguir posar al mercat 124 habitatges de lloguer assequible pensats perquè tothom hi pugui tenir accés, tot i que prioritzarem alguns col·lectius, com la gent jove i la gent gran”.

 

La Fundació SALAS és l’encarregada de la promoció dels habitatges de l’edifici Cubelles, dels quals en gestionarà el lloguer la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC).

 

La promoció Cubelles es durà a terme gràcies a un model de col·laboració público-privada entre la Fundació SALAS, la Fundació Nou Lloc i l’Ajuntament de Cubelles, mitjançant la cessió del dret de superfície sobre un sòl municipal per un termini de 75 anys. Transcorregut aquest termini, l’edifici revertirà a l’Ajuntament de Cubelles.

 

COM OPTAR-HI?

Les persones interessades en optar als pisos de lloguer han d’estar inscrites al

Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya, que gestiona l’Oficina Comarcal d’Habitatge. 

Per fer-ho, cal demanar hora a l'Oficina Comarcal d'Habitatge. Es pot fer telefònicament (en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 h), trucant al 938100400 i marcant #  i l’extensió 1141 (Eva), o a través dels enllaços:

Cita per a l’oficina de l’OPIC a Cubelles

Cita per a l’oficina del Consell Comarcal a Vilanova i la Geltrú

 

Tota la informació relativa als habitatges de lloguer social de Cubelles es podrà anar consultant al web cubelles.cat/habitatge.


 • 161123 PISOS SOCIALS 1.jpg
 • 161123 PISOS SOCIALS 2.jpg
 • 161123 PISOS SOCIALS 4.jpg
 • 161123 PISOS SOCIALS 3.jpg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles