Obertes les inscripcions per a la sortida cultural a Beget, Castellfogit de la Roca i Banyoles

17 de novembre de 2021


L'activitat organitzada per l'entitat 'Amics del Castell' tindrà lloc el diumenge 28 de novembre

L'entitat Amics del Castell ha organitzat pel diumenge 28 de novembre una sortida cultural a Beget, Castellfogit de la Roca i Banyoles. La concentració per iniciar la sortida tindrà lloc a les 7.15 hores a la plaça del Mercat per sortir a les 7.30 h. Cap a les 9h. es farà una parada per esmorzar i, cap a les 12 h. es farà una visita guiada a Beget (Ripollès).

 

Acabada la visita, sobre les 13.15 hores, els participants aniran a Castellfollit de la Roca (Ripollès), on es farà una curta visita. Es dinarà a Banyoles (Pla de l’Estany) a les 15 h, al restaurant La Carpa de l’Estany, amb el següent menú: Còctel de benvinguda, Entremès de la casa amb embotits de la comarca, paella d’arròs “Señorito”, vedella amb bolets, pastís de la casa, pa, vi, aigua, copa de cava brut, cafè i gotes.  Més tard, cap a les 17 h, els participants podran gaudir d'una passejada lliure d’uns 30 o 40 minuts per l’entorn de l’estany de Banyoles. A les 18 h sortiran cap a Cubelles, on està previst arribar-hi al voltant de les 20.30 h.

 

El preu de la sortida, amb l’autocar, la visita a Beget, i el dinar inclòs, és de 44 € per als socis i de 46 € per als no socis. Les inscripcions s'han de formalitzar a partir del dimecres 17 de novembre fins que s’exhaureixin les 50 places de l’autocar. També cal tenir en compte que fins al divendres 19 de novembre tindrà prioritat el soci més un acompanyant, i les 30 primeres inscripcions també tindran prioritat per ocupar els 30 primers seients de l’autocar. L’ingrés s’ha de fer al compte corrent ES71 0081 1620 32 0001025004 de Banc Sabadell (Oficina del passeig de Bardají), indicant el nom de les persones que s’inscriuen i qui és soci i no soci.

 

NOTA IMPORTANT: Ara les inscripcions als actes de l'entitat no es poden fer de manera presencial a l’oficina de Banc Sabadell, o sigui, a través de “finestreta”. S’han de fer per transferència (fins ara ja hi havia socis que ho feien així) o a través dels dos caixers que hi ha a la part exterior de l’oficina de Banc Sabadell del passeig de Bardají. A La Figuera dels mesos novembre-desembre del 2019 l'entitat ja va adjuntar una normativa a seguir per aquesta segona opció. En tot cas, qui tingui alguna dificultat a través del caixer podrà requerir l’ajuda d’algun membre de l’oficina

 

Beget

El nucli antic de Beget està format per cases de pedra que conserven un to medieval. Va ser declarat Conjunt Històric artístic l'any 1983. El poble de Beget és a 541 metres, a la confluència del riu Beget amb el torrent del Trull. L'antic nucli conserva un to medieval molt característic, a la línia de Rupit, i el formen un conjunt de cases antigues escalonades en tres agrupacions, separades per les dues rieres i comunicades per dos antics ponts. Les balconades de les cases són de fusta i estan adornades amb peces de guix construïdes per un artesà del poble i amb testos fets amb troncs secs d'om. Els carrerons, també de pedra, són estrets i grisos; el visitant, ajudat per la sensació de pau i el silenci, té la sensació d'haver-se transportat segles enrere. Entre les cases i els carrers, al bell mig del poble, se situa la important església romànica de Sant Cristòfol (segle XII). Més allunyades hi ha la capella del Remei i l'església romànica de Sant Valentí de Salarsa. L’església de Sant Cristòfol de Beget, edificada al XII amb elements d'una construcció prèvia, ha estat magníficament restaurada. És un dels exemples més importants d'arquitectura romànica de la zona. Presenta una sola nau coberta amb volta de canó, un absis semicircular i dues capelles laterals. Té un bell finestral i en un dels costats té adossat un campanar romànic de planta quadrada de quatre pisos d'alçària. A l'arc triomfal hi ha unes pintures de tradició romànica fetes pel pintor Joaquim Vayreda el 1890. A l'interior, i presidint l'altar major, es conserva una famosa talla romànica, de dos metres d'alçària, que representa Jesucrist en majestat (vestit amb túnica, amb una corona al front i els braços horitzontals), així com una pica baptismal romànica, un retaule gòtic d'alabastre i un interessant conjunt de retaules barrocs. Va ser declarada Monument Historicoartístic Nacional l'any 1931.

 

 


 • amics-castell-nou-rgb.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles