La regidoria de Polítiques d'Igualtat prepara els actes del Dia Internacional contra la violència de gènere

12 de novembre de 2021


El lema d'enguany del 25 N és 'El silenci et fa còmplice'

Pilar Juste, regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Cubelles

 

Sota el lema El silenci et fa còmplice, l'Ajuntament de Cubelles està preparant la programació commemorativa del 25N (Dia Internacional contra la violència de gènere). El conjunt de la programació s'encetarà el dissabte, 20 de novembre amb una permormance que porta per títol La femme dans le toilette. Es tracta d'un espectacle de dansa i teatre físic, de denúncia a la violència de gènere i a favor de la igualtat, que té per finalitat afavorir el respecte cap a la dona. L'acte tindrà lloc a la plaça de la Vila, es farà a partir de les 12 del migdia.

 

El dimecres, 24 de novembre, de les 13.00 h. a les 14.00 h., es portarà a terme la xerrada virtual Quan l'infant passa de subjecte a objecte. Reflexionem envers la violència vicària. A través d’aquesta jornada, organitzada conjuntament amb el Servei d’Intervenció Especialitzada SIE Garraf-Penedès, es vol obrir un espai de debat i la reflexió sobre la violència vicària, que consisteix en qualsevol tipus de violència exercida contra els fills i filles amb la finalitat de provocar dany psicològic a la mare. Aquesta jornada comptarà amb la participació d’Ana Herrera, consellera de serveis socials; Rosa Ramírez, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones - SIAD Garraf; Isabel Tenorio, psicòloga infanto-juvenil del Servei d’Intervenció Especialitzada SIE Garraf-Penedès; Elisabeth Domènech, advocada especialitzada en família i violència masclista i de gènere, i Susana Conesa, directora del SIE Garraf-Penedès. El programa de la jornada es pot descarregar del web del Consell Comarcal del Garraf, on també es pot fer la inscripció per a assistir-hi. 

 

Els actes centrals del 25 N a Cubelles tindran lloc el dijous 25 de novembre amb una programació especial dedicada aquest Dia Internacional contra la violència de gènere. De les 17.00 h. a les 17.30 h. es portarà a terme als Jardins de Can Travé la presentació del curtmetratge El Orden de las Cosas dels germans César i José Alenda, amb un debat posterior. Aquesta activitat s’ha organitzat conjuntament amb el SIE Garraf-Penedès i el suport del Departament Feminismes i Igualtat. Es realitzarà el 25 de novembre, de 17 a 19 h a Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles i Olivella. A Canyelles la projecció i debat es farà el 15 de novembre. 

 

A continuació, hi haurà un debat que serà dirigit i moderat per Rosa Ramírez, psicòloga del SIAD. En acabar el cinefòrum, es realitzarà la lectura del manifest i l’encesa d’espelmes en record de totes les víctimes per violència de gènere d'aquest any 2021.

 

La programació es clourà la tarda del 25N amb un espectacle que realitzaran l'alumnat i talleristes del Centre Violeta, que tindrà com a fil conductor les manualitats realitzades durant el curs. Les diferents participants del taller de manualitats confeccionaran el material necessari per la posada en escena de l'espectacle; les dels tallers de teatre i dansa escenificaran l’obra i, finalment, les participants dels tallers dels cercles literaris i de poesia seran les que s'encarregaran de posar lletra a l'espectacle.

 

Concurs per al disseny del cartell pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones 

 

El passat 9 de novembre es va tancar la participació de la Segona edició del concurs del disseny del cartell pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 N) organitzat des de l’Àrea de Serveis i Salut del Consell Comarcal del Garraf. L'objectiu d'aquesta acció és sensibilitzar la població sobre les diferents violències masclistes que reben les dones, per a construir una societat igualitària, justa i lliure de violències.

 

La imatge del cartell de la programació del 25N d’enguany ha estat dissenyada per Leire Lorencés Martínez, d’Olivella, qui ha estat guanyadora del II Concurs de cartells per a la campanya de sensibilització del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones convocat pel Consell Comarcal del Garraf.


 • 121121 Centre Violeta (1).jpg
 • 101121 Taller Centre Violeta (1).jpg
 • 20211110-cartell-din-a3-25n-cubelles-redim-w470-h450.jpg
 • Performance 'La femme dans le toilette'.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles