Comença la doble vacunació de grip i COVID-19

28 d'octubre de 2021


Aquesta pauta s’administrarà a les persones que tinguin 70 anys o més, i que faci com a mínim sis mesos que tenen la pauta completa.

Des d'aquest dilluns 25 d'octubre els ambulatoris han començat a vacunar contra la grip. Aquesta campanya coincideix amb l'administració de les terceres dosis de la Covid que ja poden rebre les persones de més de 70 anys. Donada la coincidència en l'inici de la campanya de vacunació de la grip, Salut té previst administrar les dues punxades de forma simultània. Aquesta tercera punció, però, només la podran rebre les persones més grans de 70 anys que faci almenys 6 mesos que van rebre l'última dosi. Aquesta dosi de reforç ja s'ha posat a persones immunodeprimides o que viuen en residències. En total, fins ara, s'han posat més de 87.000 terceres dosis a Catalunya.

 

La vacunació de la tercera dosi podria ampliar-se en un futur pròxim a altres franges d'edat, com la de més grans de 65 anys, però els experts no creuen que sigui necessària per a la població més jove o en general. En tot cas, ara per ara la prioritat és protegir els més vulnerables, en un moment en què ja s'han detectat a Catalunya els primers casos de la variant delta plus del coronavirus, la que està fent estralls al Regne Unit.

 

Pel que fa a la campanya de vacuna de la grip, Salut disposa aquest any d'1.570.000 dosis de vacunes de la grip. Es vol arribar al 75% de persones vacunades de més de 60 anys i del personal sanitari i sociosanitari, i superar també el 60% de vacunacions tant en dones embarassades com en persones amb condicions de risc, d'acord amb els objectius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Comissió Europea. La campanya d'enguany porta el lema "Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip", que es podrà llegir en cartells informatius als centres sanitaris. 

 

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Les persones que han de rebre la dosi de reforç de la COVID-19 poden vacunar-se alhora de la grip al braç contrari.

Punts de vacunació segurs

Per tal de descongestionar els fluxos circulatoris als CAP, s’establiran punts de vacunació segurs en espais annexos i comunitaris.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles