Maria Roig i Tomàs Ivern, proclamats padrina i padrí de Cubelles 2021

10 d'octubre de 2021


Durant la gala de cloenda de la Setmana de la Gent Gran, celebrada el passat 8 d'octubre, es va presentar el documental "Gent gran, una generació de futur"

Alexandra Corvillo, regidora de Benestar social

 

Maria Roig i Tomàs Ivern van ser proclamats padrina i padrí de Cubelles 2021 en el decurs d'una emocionant gala de cloenda de la Setmana de la Gent Gran, que va presentar el documental "Gent gran, una generació de futur".

 

També es va viure la lectura de l'emotiu poema dedicat a les persones grans d'Isa Molina, la sensible demostració d'amistat dels membres del grup Fem Pinya i la música del tribut flamenc al mestre Serrat.

 

La Setmana de la Gent Gran va tenir lloc del 4 al 8 d'octubre amb una programació que va oferir els següents continguts: ioga al carrer, tallers TIC i de manualitats (el dilluns); gimnàstica al carrer, caminada amb xerrada sobre l’espai protegit de la desembocadura i Cafè amb l'alcaldessa (el dimarts); ioga al carrer, taller de memòria i de cosmètica natural (el dimecres); gimnàstica al carrer, caminada, xerrada de salut i alimentació i taller de poesia (el dijous); tai-txi al carrer, taller TIC i xerrada d'actualitat Els volcans (divendres).

 

A banda, el passat divendres dia 8 d’octubre es va celebrar, per primer cop, la Diada de la Gent Gran de Cubelles, als Jardins de Can Travé. Durant l'acte es va fer l'elecció de la Padrina i el Padrí de Cubelles, títols que han recaigut en Maria Roig i Tomàs Ivern. Aquest ha estat un dels actes més entranyables i esperats d'aquesta tradicional Setmana.

 

L'anhelada trobada va ser una gran festa de retrobament i homenatge cap a un col·lectiu que ha patit especialment els efectes de la COVID-19. Va començar a les 20.00 h. i va constar de la projecció d’un documental, una poesia especialment composta per la rapsoda cubellenca Isa Calixto i l’espectacle musical Serrat, flamenc@ tributo. A banda d'això, es va servir un aperitiu gastronòmic individual arran de les recomanacions de prevenció sanitària.

 

La primera de les activitats programades, a més, ha suposat l'estrena en exclusiva del treball audiovisual GENT GRAN, generació de futur, encarregat pel consistori a l'agència Planetàrium comunica. Es tracta d'un reportatge força emotiu i de gran bellesa estètica sobre l'impacte de la crisi sanitària i el confinament entre la gent gran de la vila, així com la xarxa de voluntariat social teixida al seu voltant. Justament una de les persones que va posar cara a aquest moviment solidari i de suport a les àvies i avis del municipi i que apareix al documental és la poetessa Isa Calixto, qui s'ha desdoblat des de la pantalla per regalar als assistents un enfilall de versos concebuts expressament per a l'ocasió.         

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles