Els preferents de la Copa Catalana de patí a vela 2021

10 de setembre de 2021

A hores d'ara figuren inscrits 40 regatistes de patí a vela sènior i 7 júniors

Segons informa el diari digital (cmdsports), en el compte enrere de la Copa Catalana 2021, l'organització ha facilitat la llista dels 42 regatistes de patí a vela sènior inscrits. Entre aquests figuren sis patrons que, tot i les notòries absències, aporten alt valor al trofeu i es perfilen com a principals preferents a la victòria.

Fins a 42 regatistes de patí a vela sènior figuren inscrits ja per a la celebració de la Copa catalana 2021 que es disputarà aquest cap de setmana (11 i 12 de setembre) sota l'organització de Club Natació Barcelona. Malgrat l'absència de rellevants patrons, i encara que podrien registrar-inscripcions d'última hora, a la relació d'inscrits facilitada per l'organització figuren fins a sis patrons que es perfilen com a clars favorits al triomf en aquesta edició.

Dels sis patrons, dos d'ells procedeixen de la reconeguda flota de Club Nàutic Tamariu, mentre que els altres quatre procedeixen d'altres quatre entitats.

JORDI ARÁNEGA, EL MÉS CONSISTENT

Per palmarès esportiu d'aquest any, el principal candidat al triomf a la Copa Catalana 2021 seria Jordi Aránega, subcampió d'Espanya 2021 i tercer classificat en el Campionat de Catalunya 2021 de primera categoria, a més de vencedor de les Copes d'Or 2021 de Sitges . Aránega, del Club Marítim Cubelles, ha demostrat estar molt fi aquest any, especialment, des que va estrenar el seu nou patí procedent de la drassana BarCu, que regeix Alfonso Clavero, i el disseny i fabricació és íntegrament d'aquest constructor d'origen cubà.

ANNA PUJOL JUGARÀ A CASA

L'altra gran favorita és Anna Pujol, del Club Natació Barcelona, ​​que jugarà 'a casa', la qual cosa pot aportar-li cert avantatge competitiu. La patrona del  'Vol de Nit' porta un any de rellevants posicionaments, tant al Campionat de Catalunya de primera categoria disputat a Sant Pol de Mar i en el qual va ser cinquena, així com en el Campionat d'Espanya, celebrat a Cubelles i on es va classificar en sisena posició.

RAMON PUIGORIOL, EL 'GROP' que aguaita

Ramon Puigoriol, del Club Nàutic del Masnou és un altre dels favorits que aquest any en les poques competicions en què ha pres part ha aconseguit demostrar que cal comptar amb ell. En el Campionat d'Espanya va ser setè, després d'haver guanyat unes setmanes abans el Gran Premi Premià de Mar. Cal recordar que el patró de l' 'Grop' va ser el vencedor de la Copa Catalana de l'any 2018.

XAVIER ROCA, EL PRIMER QUE va alçar el trofeu

També un altre guanyador de la Copa Catalana figura entre els favorits per a aquesta edició de la Copa Catalana 2021. Es tracta de Xavier Roca, del Club de Mar Sitges. Encara que en els últims temps sembla haver estat seduït pel windsurf i el pàdel-surf, el patró del 'Xangó, es va classificar tercer en el reconegut Trofeu Tamariu d'aquest any i en el Campionat d'Espanya d'aquest any es va classificar el quinzè. Xavier Roca, va ser el vencedor de la Copa Catalana de 2017, convertint-se en el primer patinista sènior que alçava l'emblemàtic trofeu d'aquesta competició el valor radica que és una reproducció a petita escala del Monument al Patí de Vela.

'TAMARIU POWER'

Els dos restants principals favorits al triomf d'aquest 2021 són els dos regatistes de Club Nàutic Tamariu, reconegut per la seva flota d'patinistas d'alta competitivitat. Aquests són, d'una banda, José Maria Ferrer, i, de l'altra, Tony García, patró del 'Ge-Eme'.

Ferrer, patró de l'Androide' és un patró a tenir en compte especialment en el cas dels vents forts, ja que és dels que es tira a l'esquena la seva edat i lluita com un campió pel triomf. Cal recordar que aquest 2021 Ferrer va ser el segon classificat al Gran Premi Premià de Mar.

Pel que fa a Tony García, ell ha estat el patró que ha tingut durant més temps el trofeu de Campió de la Copa Catalana a casa seva. El va guanyar el 2019 i, arran de la pandèmia de l'Covid-19 que va provocar que l'any passat aquesta competició no pogués disputar-se, l'ha conservat fins ara.

40 REGATISTES DE 14 CLUBS

Els 42 regatistes de patí a vela sènior inscrits fins al moment procedeixen de 14 clubs. La flota més nombrosa és la de el club amfitrió. En aquest sentit, de el Club Natació Barcelona, ​​segons informació facilitada per l'organització consten 14 regatistes.

Les altres delegacions més nombroses són la del Club Patí Vela Barcelona, ​​amb set patrons; la de Club Nàutic Tamariu, amb quatre; i la de al Club de Mar Sitges, amb tres.

Dels 42 sènior inscrits fins ara, la majoria són de segona categoria. En total ascendeixen a 25. Els de primera són 17.

SET JUNIORS

La inscripció de regatistes de patí a vela júnior és més discreta. En total, fins al moment, l'organització assenyala que s'han apuntat 7 patrons.

La majoria (quatre) procedeixen del Club Patí Vela Barcelona. Dos són de Club Mar i Vent Canet i del Club Natació Barcelona només figura inscrit fins ara un.

RELACIÓ DE SÈNIORS INSCRITS

A continuació s'exposa la relació de patrons de patí a vela sènior inscrits fins al moment, distribuïts en virtut de club pel qual competiran. També s'indica la seva categoria.