50a Regata Vila de Cubelles organitzada per al Club Marítim Cubelles, els dies 14 i 15 d'agost

13 d'agost de 2021


El pregó tindrà lloc el 14 d'agost a les 19.00 h. als jardins de Can Travé. L'endemà dissabte 15 tindrà lloc l'ofici de Festa Major (10.45 h.) i l'exhibició dels balls blancs de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles (12.30h.)

Jordi Arànega, president del Club Marítim Cubelles

 

Dins la programació de la Festa Major de Cubelles, el dissabte 14 i diumenge 15 d’agost, de les 12.00 h., a les 15.00 h., en aigües de Cubelles, es celebrarà la 50a Regata Vila de Cubelles que organitza el Club Marítim Cubelles.

 

També aquest dissabte, 14 d’agost a les 19.00 h., al Jardins de Can Travé, hi haurà el pregó de Festa Major a càrrec de Manolo Millán i Cascalló. Ràdio Cubelles oferirà la seva transmissió en directe (107.5 FM), des dels Canals de la TDT o on line (radiocubelles.cat). L'aforament és limitat però és més ampli que l'any passat. Cal però fer reserva prèvia al portal entrapolis.com. Així mateix ho explicava la regidora de Cultura, Ester Soler en declaracions a Ràdio Cubelles.

Cal recordar que ha quedat ajornada l'exhibició de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles per l'elevat risc d'incendi i l’activació del nivell 3 del pla ALFA, el màxim nivell des de fa gairebé dues dècades. El Consistori ha esperat fins al darrer moment per si les condicions milloraven, però les darreres consultes a les autoritats competents en matèria de prevenció dels incendis, fetes avui mateix, han recomanat suspendre les activitats i reprogramar-les en una altra data, malgrat que el castell de focs es feia a la platja, una zona de menys risc. Tot els actes de foc que s’havien de fer el 14 d’agost, tant el llançament dels 12 morterets (12 h.), com l’exhibició de les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars (21.30 h.) com el castell de foc d’artifici (a la nit) no es portaran a terme. El consistori reconeix el cop que representa aquest ajornament per a les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars, que després de la suspensió de les cercaviles de les dues darreres festes petites i la Festa Major de 2020, aquest cop és la meteorologia la que impedeix gaudir del foc. La regidoria de Cultura estudia ara possibles dates perquè, un cop passi aquesta situació meteorològica adversa i de tan elevat risc per al nostre entorn natural i paisatgístic, poder tornar a gaudir del foc.

 

La programació seguirà el diumenge, 15 d’agost, a les 10.00h., davant de l’Oficina de Turisme, amb una visita guiada a la desembocadura del riu Foix sota el títol 'El confinament i els seus efectes sobre l'espai'. Les places són limitades i cal realitzar inscripció prèvia des de l'apartat de l'agenda del web municipal (cubelles.cat).

Paral·lelament, a les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, tindrà lloc l'entrada d’ofici i missa solemne amb l'ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles. Aproximadament a les 12.30 h., es farà la sortida d’ofici i, a continuació, als jardins de Can Travé, hi haurà una exhibició dels balls blancs de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. Ester Soler detallava els continguts en la seva estada a Ràdio Cubelles.

A les 19.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert–espectacle de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella. A les 20.30 h., als Jardins de Can Travé, concert de tribut a Fito&Fitipaldis i, a continuació, grup de versions Bocamolls. Aforament limitat. A les 22.30 h. al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert L’evolució de la música, amb l’Orquestra Internacional Maravella.

 

Finalment, els grups locals Jazzul Power Trio i els cubellencs Lydia Ruiz i Muy Stone, oferiran un concert de poc-rock el dillluns 16 d'agost, als jardins de Casa Travé, a partir de les 20.00 h. Enguany, la regidoria de Cultura ha fet una aposta pels grups i empreses locals.

Aquest dia (16 d'agost) també hi hauran havaneres amb Port Vell, a partir de les 22.30 h., a la plaça Pere Quart.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles