Cubelles torna a sortir al carrer en repulsa i condemna a tot tipus de violència

10 d'agost de 2021


Divendres 6 d'agost es va celebrar una concentració a la plaça de la Vila oberta a tota la ciutadania durant la qual es va llegir un manifest de rebuig i es va fer un minut de silenci en senyal de condol a les famílies de les víctimes de feminicidi i altres agressions

 

Cubelles ha tornat a sortir al carrer en repulsa i condemna a tot tipus de violència i en senyal de condol a les famílies de les víctimes de feminicidi i altres agressions. I és que 30 dones han mort assassinades per les seves parelles o ex parelles aquest any i 1.108 des que va començar el recompte oficial el 2003.

 

Sota el lema 'Cubelles diu No a les violències masclistes' el passat divendres, 6 d’agost es va portar a terme un acte obert a tota la ciutadania durant el qual es va llegir un manifest de rebuig i es va fer un minut de silenci. L'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, acompanyada de les regidores Trini Vicente i Núria Planes, així com de les cubellenques Meritxell Marcillas, Montse Antó i Montse Bigorra van ser les encarregades de llegir aquest manifest què lamentava novament la mort de més dones a mans de les seves parelles. El manifest recollia els nombrosos casos que s'estan produint i la necessitat de combatre aquesta xacra fent un clam contra tot tipus de violència. 

 

Durant aquesta concentració es va tornar a reiterar la necessitat de seguir lluitant per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació fent servir tots els mitjans necessaris per difondre els valors d'igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes. Precisament, l’Ajuntament de Cubelles va presentar el passat dimecres 21 de juliol en roda de premsa una campanya de conscienciació per eradicar qualsevol forma de violència envers les dones. A través de diversos missatges com ara "No tornaràs a parlar amb ningú" o "No tornaràs a posar-te-les", la vila diu: "No a les violències masclistes".

 

Treballant per l’eradicació de la violència

L’Ajuntament de Cubelles té en marxa des del passat 21 de juliol una nova campanya de conscienciació per eradicar qualsevol forma de violència envers les dones.  Ideada per tècnics municipals i l'estudi de disseny Artico la campanya té la voluntat de Cubelles de no permetre actituds com les expressades als díptics i cartells amb frases com: "No tornaràs a posar-te-les" o "No tornaràs a parlar amb ningú"Així mateix ho explicava la regidora de Polítiques d’Igualtat, Pilar Juste durant la presentació d'aquesta campanya.

La campanya de sensibilització ciutadana tindrà diversos eixos i s’anirà desplegant des d’aquest juliol i fins al setembre.

Per la seva banda, Nacho Vizcaino de l’empresa local ARTICO detallava la idea de la campanya alhora de plasmar els diferents elements que hi apareixen. Així mateix s'expressava Nacho Vizcaino durant l'inici d'aquesta campanya.

Finalment, l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, parlava de la necessitat de seguir lluitant en la prevenció i en la conscienciació amb campanyes com aquesta.

Una de les imatges que apareixen en aquesta campanya és una sabata vermella que amb ella es vol deixar ben clar que existeixen molts tipus de violència i que, en molts casos, fins i tot aquells que asseguren no ser masclistes, ho poden haver estat en algun moment. Des de l'inici d'aquesta campanya s'han anat llançant diferents missatges per diferents espais públics al municipi i que també s'han anat compartint a través de les xarxes socials dins aquesta nova acció de sensibilització contra les violències masclistes.

Es consolida el programa ABRIK, de recuperació i atenció psicològica per a nenes, nens i adolescents

La regidoria d’Igualtat ha adjudicat el programa ABRIK, de recuperació i atenció psicològica per a nenes, nens i adolescents, amb intervenció terapèutica individual i familiar a fills/filles i suport a mares que pateixen o han patit violència, a l’institut Psicològic Arrels, que implementarà el projecte Arrelament. Es tracta d’una iniciativa pionera a la comarca del Garraf i que ha despertat l’interès de l’Institut Català de la Dona, per la seva importància.

 

El Centre Violeta, d’informació i assessorament per a dones, ve desenvolupant el programa ABRIK des de fa més de dos anys. En aquest període s’ha donat cobertura a trenta famílies de la vila, tot i que durant la pandèmia de la COVID-19 es van estancar les derivacions presencial realitzant-se, únicament, una atenció telemàtica. Des de fa sis mesos, però, l’atenció presencial s’ha recuperat i actualment atenen a 13 famílies de forma regular.

 

L’objectiu principal del programa és l’atenció psicològica a menors implicats en conflictes derivats de relacions abusives en l’entorn familiar. Es tracta de fills i filles de dones ateses al SIAD (Servei d’Informació i Assessorament per a Dones) o d’altres serveis municipals i comarcal d’atenció a les víctimes de qualsevol tipus de violències masclistes (SIE, CSMIJ, CDIAP, EIAIA, DGAIA, Joventut, CAP Cubelles i altres de la xarxa d’atenció a la infància presents al municipi). Així mateix, també s’atenen a les famílies de qualsevol persona que s’atansi per iniciativa pròpia al servei immers en un problema de violències de gènere.

 

El servei de psicologia tindrà una prestació de trenta-dos hores mensuals, repartides en quatre dies al mes, excepte períodes de vacances (un mes a l’estiu). A més, l’empresa oferirà un cicle de xerrades adreçades a infants de 0 a 3 anys i de 3 a 6 anys.

 

Quins serveis ofereix el programa ABRIK?

  1. Assessorar sobre pautes educatives a les mares dels menors, a fi de marcar límits i normes per al correcte desenvolupament emocional del menor.
  2. Millorar la comprensió dels conflictes familiars dels menors i ajudar-los a superar les dificultats, afavorint l’expressió d’emocions i resolució de conflictes.
  3. Treballar amb els menors habilitats socials per ajudar a resoldre conflictes.
  4. Millorar l’autoestima dels nens, nenes i adolescents i la inseguretat emocional.
  5. Educar en la resolució de conflictes de forma no violenta i prevenir la violència de gènere.
  6. Donar resposta a les situacions d’urgència fora de l’horari normal d’atenció, si així es requereix per la coordinació del servei.
  7. Emetre informes psicològics dels menors adreçats a altres serveis municipals o supramunicipals ( EAIA, DGAIA, etc.).
  8. Coordinació amb la resta de serveis, sobretot amb l’equip de Serveis Socials d’atenció primària responsables de l’atenció a la dona i a la infància, per a valorar conjuntament la intervenció i el seguiment a les famílies amb les que s’està realitzant un pla de treball d’intervenció social.
  9. Registre de les intervencions efectuades als expedients confidencials.
  10. Coordinacions amb altres professionals de la xarxa d’atenció a la infància i adolescència en risc social.
  11. Informar a la responsable i/o a la regidora d’Igualtat sempre que es produeixi alguna novetat o incidència a valorar i tractar per a que, si s’escau, participin en les reunions extraordinàries quan siguin requerides.
  12. Qualsevol tasca relacionada amb aquest servei a petició de la coordinació del servei.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles