Comença la Festa Major de Cubelles

9 d'agost de 2021


El pregó de la Festa Major del 14 d'agost anirà a càrrec de Manolo Millán. Les exhibicions de balls populars es faran en dos dies; el 14 a la nit, les colles de foc; i el 15 al migdia, els balls blancs

Ester Soler, regidora de Cultura

Clàudia Rodríguez, membre de la junta de l'ABP

Entrevista a Pere Casanovas, autor del cartell de la Festa Major

 

Entrevista a Manolo Millan, pregoner de la Festa Major de Cubelles

 

La Festa Major gran, en honor a la Mare de Déu d'agost ja està aquí amb una programacó que comença aquest dilluns 9 d'agost amb l'exposició de pintures de Pere Casanovas, autor del cartell de la Festa Major 2021, i que es pot visitar a la sala d'exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera. 

 

El programa llibret de la Festa Major es pot recollir al Centre Social Joan Roig i Piera o a les Oficines de Turisme. A la publicació es pot llegir la presentació del pregoner, Manolo Millán, de l'autor del cartell, Pere Casanovas, i el treball 'Dosos amunt' dels Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell.

 

Pel que fa a les novetats de la programació de la Festa Major, que ha començat aquesta setmana, destaca un campionat de Fifa i una exhibició de Just Dance, i que s'han programat per aquest dimecres 11 d'agost, als jardins de Casa Travé, amb inscripció prèvia a entrapolis.com.

 

La programació ofereix també diferents actuacions musicals com ara un concert de jazz a càrrec de Duna o un altre amb la Big Band The Gramophone All Stars que es faran el dijous 12 d'agost. A més, s'han programat les actuacions de tribut a Fito&Fitipaldis o del grup de versions Bocamolls pel diumenge 15 d'agost. Mentre que l’Orquestra Internacional Maravella actuarà el diumenge 15 d'agost. Finalment, Jazzul Power Trio i els cubellencs Lydia Ruiz i Muy Stone, oferiran un concert de poc-rock el dillluns 16 d'agost. Aquest dia també hi hauran havaneres amb Port Vell, a la plaça Pere Quart. No faltarà tampoc el teatre amb l'espectacle d’humor Bona Gent de Quim Masferre, el divendres 13 d'agost o el cinema a la fresca el dimecres 11 d'agost amb limitació d'entrada que cal realitzar al portal (entrapolis.com). Una altra de les novetats tindrà lloc aquest dijous 12 d'agost amb un supertobogan aquàtic urbà.

 

Enguany, es recuperaran els balls populars, tant els blancs com els de foc, malgrat que en espais controlats i aplicant totes les mesures de seguretat sanitària. El pregó serà obra del professor i escriptor, Manolo Millán, que s'oferirà aquest dissabte 14 d'agost a les 19.00h., als jardins de Casa Travé. El mateix 14 d'agost les colles de foc  actuaran a la plaça del Mercat mentre que els balls blancs de l’Agrupació ho faran el diumenge 15 d'agost, als jardins de Casa Travé. El programa d'actes sencer es pot consultar a www.cubelles.cat.

 

Les entrades per assistir a les actuacions i activitats incloses en la programació de la Festa Major de Cubelles, a través del portal entrapolis.com  

 

PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR 2021

Del 9 al 16 d’agost

FESTA MAJOR 2021

Del 9 al 30 d’agost

 • A la sala d’exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera, exposició de pintures de Pere Casanovas, autor del cartell de la Festa Major 2021.

Dimarts, 10 d’agost 

 • A les 19.00 h., a la platja, tallers de Turisme Sostenible: els oficis del Mar. Activitat en família. Es tracta d’un joc de proves, pistes i enginy ambientat en els oficis del mar que s’ha de resoldre de forma cooperativa. Cada grup tindrà un cistell on anirà guardant les diferents matèries primeres que vagi aconseguint i la informació que reuneixi sobre la confraria, costums i vida de pescadors. En el transcurs del joc els grups hauran de superar proves físiques i d’enginy.

Dimecres, 11 d’agost

 • A partir de les 11.00 h., als Jardins de Can Travé, campionat de FIFA. Inscripció prèvia.
 • A partir de les 11.00 h., als jardins de Can Travé, Exhibició de Just Dance.
 • A les 18.00 h., als Jardins de Can Travé, final del campionat de FIFA. Inscripció prèvia.
 • A les 21.30 h., als jardins de Can Travé, cinema a la fresca amb la projecció de La Boda de Rosa dirigida per Icíar Bollaín i interpretada per Candela Peña i Sergi López. Aforament limitat.

Dijous, 12 d’agost

 • De les 11.00 h. a les 13.00 h., i de les 16.00 h. a les 19.00 h., a la baixada del passeig Vilanova, supertobogan aquàtic urbà. Apte per a totes les edats. És obligatori portar mascareta durant tota l'activitat.
 • A les 19.00 h., a la platja, tallers de Turisme Sostenible: taller petits animalons. Activitat en família. Els participants podran observar i tocar diferents animals vius, com per exemple pollets, xinxilles, eriçons, conills, gats, tortugues, gripaus, granotes, dragonets, etc. Descobriran noves sensacions, se’ls explicaran les característiques principals de cada un i aprendran a respectar-los. D’aquesta forma, els i les participants se n’adonaran que un animal no és un ninot de peluix i que adoptar-ne un és una gran responsabilitat. Durada: 1h 30 minuts.
 • A les 20.00 h., als jardins de Can Travé, concert de jazz a càrrec de Duna, la combinació instrumental i l’ambivalència d’un dels components permet que piano, saxo i contrabaix puguin habitar a prop de l’estètica jazz amb un set de fang que aporta paleta sonora de caire tribal i primitiu amb un repertori de temes i versions amb arranjaments propis. Aforament limitat.
 • A les 22.30 h., als Jardins de Can Travé, concert de la Big Band The Gramophone All Stars, grup que fusiona música jamaicana amb diferents estils de música negra com el souljazz i el boogaloo entre d’altres. Aforament limitat.

 

Divendres, 13 d’agost

 • A les 19.00 h., a la pl. de la Vila, exhibició castellera a càrrec de la colla Castellers del Foix de Cubelles.
 • A les 22.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, espectacle d’humor Bona Gent, de Quim Masferrer. Entrades: 10,00€.

14 i 15 d’agost

 • De les 12.00 h., a les 15.00 h., en aigües de Cubelles, 50a Regata Vila de Cubelles. Organitza Club Marítim Cubelles.

Dissabte, 14 d’agost

 • A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major.
 • A les 19.00 h., al Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major a càrrec de Manolo Millán i Cascalló. Aforament limitat.
 • A les 21.30 h., a la plaça del Mercat, exhibició de balls de les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.
 • A la nit, castell de focs d’artifici.

Diumenge, 15 d’agost

 • A les 10.00h., davant de l’Oficina de Turisme, visita guiada a la desembocadura del riu Foix. Activitat adreçada a adults i infants majors de 8 anys. Recomanem portar calçat adequat, aigua, crema solar, gorra i prismàtics. Places limitades. Cal realitzar inscripció prèvia.
 • A les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, entrada d’ofici i missa solemne. Ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles.
 • Aproximadament a les 12.30 h., sortida d’ofici i, a continuació, als jardins de Can Travé, exhibició dels balls blancs de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.
 • A les 19.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert–espectacle de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella. Aforament limitat.
 • A les 20.30 h., als Jardins de Can Travé, concert de tribut a Fito&Fitipaldis i, a continuació, grup de versions Bocamolls. Aforament limitat.
 • A les 22.30 h. al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert L’evolució de la música, amb l’Orquestra Internacional Maravella. Aforament limitat.

Dilluns, 16 d’agost

 • A partir de les 20.00 h., als Jardins de Can Travé, concert de pop-rock a càrrec de Lydia Ruiz, Jazzul Power Trio i Muy Stone.
 • A les 22.30 h., a la plaça de Pere Quart, havaneres amb Port Vell.

Del 19 al 22 d’agost

 • V Festival de Novel·la Negra del Garraf Cubelles Noir. (Consultar programa específic)


 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles