Es reforcen els senyals de prohibició d'accés per les vies no autoritzades de l'espai protegit de la desembocadura del Foix

4 d'agost de 2021


La regidoria de Medi ambient habilita una tanca per impedir el pas per la zona més propera al mar i augmenta la cartelleria informativa

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Medi ambient i d'Espai Públic, i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament 

 

L’Ajuntament de Cubelles ha impulsat un seguit d’actuacions per restringir l’accés a l’espai natural protegit de la desembocadura del riu Foix. Així, la regidoria de Medi ambient, encapçalada pel primer tinent d’alcalde, Josep Maria Hugué, ha reforçat la cartelleria informativa de la zona, on s’insisteix en la prohibició d’entrada per les vies no autoritzades, i ha habilitat una tanca de fusta per impedir el pas per la zona més propera al mar. L’objectiu és que els usuaris gaudeixin de l’entorn mitjançant la passarel·la expressament acondiciada i que, alhora, contribueixin d’aquesta manera al manteniment i sostenibilitat de la flora i la fauna del cap de la riera. En declaracions a Ràdio Cubelles, Josep Maria Hugué ha explicat la necessitat d'aquesta acció.

Per tal de barrar l’accés directament per l’aigua amb embarcacions com barques i motos aquàtiques, l’Ajuntament també està treballant en un abalisament que estarà operatiu durant tot l’any. Les actuacions endegades per la regidoria de Medi ambient s’emmarquen dins del Pla de Gestió de l'Espai Natural de la desembocadura del Foix i es veuran reforçades amb el concurs licitat per a l’explotació integral de tot l’espai, adjudicat a la consultoria mediambiental Green Solutions Ecoconsultors, que inclou el seu constant manteniment, la seva dinamització i la seva promoció amb finalitats pedagògiques mitjançant accions, que algunes ja s’estan duent a terme, com xerrades i visites, entre d’altres. Així mateix ho ha detallat Hugué durant la seva estada a Ràdio Cubelles.

Durant la conversa, el primer tinent d'alcalde ha anunciat també que abans que acabi l'any està previst que es porti a terme una actuació de retirada de la vegetació alóctona invasora i de replantació de nova vegetació que permeti recuperar el bosc de rivera.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles