El Consell Comarcal del Garraf activarà la Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf a finals de setembre

15 de juliol de 2021


Aquest és un dels projectes compartits que es van analitzar en la reunió la taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf celebrada el 14 de juliol

El Consell Comarcal del Garraf ha informat que la Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf està finalitzant la seva fase de desenvolupament i estarà activa a finals de setembre. Aquesta eina, treballada conjuntament entre la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), la Universitat Politècnica de Catalunya i els centres formatius, persegueix un doble objectiu: millorar l’accés a l’oferta de pràctiques i acostar el talent a les empreses. Per primera vegada, en una mateixa web es podrà trobar tota la informació de l’oferta formativa de la comarca i de les pràctiques que ofereixen les empreses.
 
Aquest és un dels projectes compartits que es van analitzar dimarts 14 de juliol en la reunió la taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va donar la benvinguda a les persones assistents a la reunió, i va agrair la implicació de les institucions, i dels agents socials i econòmics que formen part del Pacte, en el treball concertat realitzat al llarg dels darrers dos anys per a la detecció de necessitats, i la planificació d’actuacions formatives i ocupacionals en el territori. 
 
Durant la reunió es va informar sobre el Projecte de suport al sector de l’automoció que la Diputació de Barcelona posa a l’abast de vuit consells comarcals de la província, amb l’objectiu de pal·liar els efectes negatius que pot tenir el tancament de la Nissan. En el marc d’aquest projecte, que serà desenvolupat conjuntament entre la FEPG i el Consell Comarcal del Garraf, es farà una diagnosi de les empreses de la comarca que es puguin veure afectades i es dissenyarà un pla de formació per a adaptar-se al canvi i mantenir-se en el sector industrial. 
 
Pel que fa als Guardons Empresa Origen Garraf, es va informar que a la convocatòria d’enguany, que finalitzava el passat 10 de juliol, s’han presentat 28 candidatures d’empreses de la comarca. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 15 de setembre a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes. Aquesta és una de les mesures de suport a les empreses, que desenvolupen conjuntament els sis ajuntaments, el Consell Comarcal del Garraf i Node Garraf.
 
També es va proposar incloure com a nova mesura del pacte el Programa “Treball, Talent i Tecnologia”, que desenvoluparà actuacions per fomentar la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia, en tots els ajuntaments de la comarca del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona. 
 
Finalment, es va recordar que Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf s’ha presentat en diversos àmbits i està prevista que es presenti per a la seva aprovació definitiva en el proper plenari del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, previst per al mes de setembre. Així mateix es va acordar l’edició d’un nou Pacte per a l’Ocupació del Garraf, que centri els esforços en noves propostes adequades a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia, i que reculli les propostes del Pla Estratègic en l’àmbit de l’ocupació. 
 
En el Pacte per a l’Ocupació del Garraf hi participen el Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament, com a representació de la participació dels centres formatius en el procés de concertació. 
 


 • 140721 Pacte per l'ocupació del Garraf.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles