Segueixen les activitats 'El Foix en família' programades per la regidoria de Turisme

6 de juliol de 2021


Aquest dimarts 6 de juliol la guingueta El Bon Xorricar acollirà l'activitat 'Corriol camanegre, el rei de la platja'

Xavier Pedro, tècnic del GEPEC

 

Donada la gran demanda d’activitats infantils, la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Cubelles ofereix un ventall de tallers adreçats a un públic infantil de temes diversos, tots relacionats amb aspectes d’educació ambiental, natura i conservació. L’objectiu és apropar a les nenes i als nens al litoral de Cubelles tot mostrant-los la gran diversitat i fent pedagogia mitjançant l’ecoturisme. S’han cercat espais a tocar del mar per ser llocs agradables per fer les activitats a l’estiu. També es vol donar a conèixer les platges i els establiments de restauració que han volgut participar-hi fer-ne promoció, convertir-los en prescriptors pel futur. Els tallers seran a la tarda, a partir de les 18:30 h.

 

La programació es va encetar el passat dijous, 1 de juliol amb el taller Caixes de niu que va tenir lloc davant del Restaurant Cal Tala a la zona de la Marina de Cubelles. Aquest taller es tornarà a repetir el dijous, 5 d'agost. En aquesta ocasió s'impartirà davant del restaurant La Trattoria del Mar a la zona de la Marina de Cubelles.

 

'El Foix en família' seguirà aquest dimarts 6 de juliol amb l'activitat Corriol camanegre, el rei de la platja a El Bon Xorricar (Guingueta platja de les Gavines). En aquest cas les places estan exhaurides. Malgrat tot, aquesta activitat es tornarà a oferir el 17 d'agost al Che Charlie (Guingueta platja de la Mota). En aquesta activitat, els participants podran descobrir qui és i on viu el corriol camanegre. Un petit ocell que posa el niu a les platges de la vila, però malauradament, en els últims anys la seva població ha anat descendint progressivament i ara es troba amenaçada. Durant el taller els assistents aprendran a reconèixer els seus individus, els seus rastres, els seus costums i sobretot aprendran què podem fer per ajudar-lo.

 

De cara a la setmana que ve, el dijous 8 de juliol es farà el taller Petits animalons a la Trattoria del Mar (Marina de Cubelles). En aquest cas, els participants podran observar i tocar diferents animals vius, com per exemple pollets, xinxilles, eriçons, conills, gats, tortugues, gripaus, granotes, dragonets, etc. Descobriran noves sensacions, se’ls explicaran les característiques principals de cada un i aprendran a respectar-los. D’aquesta forma els i les participants se n’adonaran que un animal no és un ninot de peluix i que adoptar un animaló és una gran responsabilitat.

 

L'activitat seguirà el dimarts 13 de juliol amb un taller sobre Els oficis del mar a Che Charlie (Guingueta platja de la Mota). I el dijous 15, serà el torn d'Invertebrats marins a La Trattoria del Mar (Marina de Cubelles). El 20 de juliol, hi haurà Ajudem a les tortugues a El Viagrot (guingueta platja de la Mota). I el 22 de juliol, Plantes aromàtiques a Cal Tala (Marina de Cubelles). El dijous 27 de juliol, Experimentem amb la sorra i l'aigua del mar a Ona Beach (Guingueta platja Mota).

 

Al mes d'agost, el dijous 3 es farà el taller Ajudem a les tortugues a El Bon Xorricar (Guingueta platja Gavines). El dijous 5 d'agost un sobre caixes de niu a La Trattoria del Mar (Marina de Cubelles). El dimarts 10 d'agost, Els oficis del mar a Ona Beach (Guingueta platja de la Mota). El dijous 12 d'agost el taller petits animalons a Cal Tala (Marina de Cubelles). El dimarts 17 d'agost, Corriol camanegre, el rei de la platja a Che Charlie (Guingueta platja de la Mota). El dijous 19 d'agost, Invertebrats marins a Cal Tala (Marina de Cubelles). El dimarts 24 d'agost, Experimentem amb la sorra i l'aigua del mar a El Viagrot (Guingueta platja Mota). I, finalment, el dijous 26 d'agost, Plantes aromàtiques a La Trattoria del Mar (Marina de Cubelles).

 

Es tracta d'activitats gratuïtes. Més informació, horaris i inscripcions a l'apartat de l'agenda del web de l'Ajuntament de Cubelles (www.cubelles.cat). També es pot contactar per correu electrònic a turisme@cubelles.cat.

 

 


 • El Foix ens ensenya 2021.png
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles