Èxit de participació en la segona passejada etnobotànica i taller de cosmètica natural

10 de juny de 2021


La propera jornada d'aquesta activitat organitzada per la regidoria de Turisme s'ha programat per al 4 de juliol als jardins de Casa Travé

Entrevista a Sílvia Isamat, encarregada d'impartir l'activitat

Entrevista a Carme Nieto de Cala Carme, establiment col·laborador

Una quarantena de persones, dividides en dos grups, han participat a la segona passejada etnobotànica i taller de cosmètica natural que es va portar a terme el passat diumenge 6 de juny. Es tracta d’una activitat gratuïta, organitzada des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cubelles, que s'anirà programant un cop al mes. Sílvia Isamat, professora del cicle de Grau mitjà d'Auxiliar d'infermeria de l'institut Can Puig de Sant Pere de Ribes n’ha fet un bon balanç. En declaracions a Ràdio Cubelles ha explicat que hi ha molta gent que ha tornat a participar de la passejada i del taller donat l'interès de voler conèixer la riquesa del seu entorn. 

Sílvia Isamat ha detallat quina és la dinàmica d'aquestes passejades etnobotàniques.

Al llarg d'aquesta segona jornada de l'activitat, els participants han pogut conèixer una vintena de plantes amb usos medicinals i alimentaris que es troben a la desembocadura del riu Foix. Una d'elles és la canya. Amb la seva cendra macerades amb vinagre es pot preparar una loció per a la caiguda del cabell.

També han participat d'un taller de cosmètica natural per preparar la pròpia crema protectora solar a base d’ingredients d’origen natural que els participants s'han pogut endur a casa. De fet, els olis essencials que es necessiten per preparar aquest producte natural són els que ha subministrat l’establiment Ca la Carme de Cubelles que ofereix un 10% de descompte als participants dels tallers de cosmètica natural que vulguin provar de fer aquestes receptes naturals a casa. En declaracions a Ràdio Cubelles, Carme Nieto ha explicat la seva col·laboració amb l'activitat.

Des de l'establiment local de Cala Carme es mostren molt contents per la dinamització que pot generar aquest tipus d'activitat a Cubelles.

La propera passejada etnobotànica canviarà d’entorn. Es portarà a terme el 4 de Juliol als jardins de Casa Travé, de les 18:00h. a les 20:00h. També es farà un taller de cosmètica natural per preparar una loció antimosquits. Sílvia Isamat ha posat en valor els jardins de Casa Travé.

Les inscripcions per poder-hi participar s’activaran a l’apartat de l’agenda de l’Ajuntament dies previs a la celebració de l’activitat prevista per al 4 de juliol.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles