22 regatistes catalans participaran en el 76è Campionat d'Espanya de patí a vela sènior

7 de juny de 2021


La competició està prevista del 29 de juliol a l'1 d'agost al Club Marítim Cubelles. Entre els participants hi figuren els 15 primers del Campionat de Catalunya, així com patrons del club organitzador

Després de la celebració del Campionat de Catalunya 2021 de patí a vela sènior disputat al Club Nàutic Sant Pol de Mar els dos últims caps de setmana del passat mes de maig, un total de 22 regatistes catalans de segona categoria podran prendre part en el Campionat d’Espanya 2021 que es disputarà, sota l’organització del Club Marítim Cubelles, del 29 de juliol a l'1 d'agost.

 

El Club Marítim Cubelles ha començat a organitzar aquest campionat que estarà emmarcat dins la celebració del seu 50è aniversari que s'havia d'haver celebrat l'any passat, però que, a causa de la COVID-19 no va ser possible. El seu president, Jordi Aranega es proposa assolir una participació mínima de 70 regatistes. Així mateix ho explicava en el decurs d'una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Durant 4 dies es disputaran dues regates diàries amb 8 proves. Jordi Aranega n'ha donat més detalls.

 

Aquest serà el tercer Campionat d'Espanya de patí a vela que organitza el Club Marítim Cubelles. El primer data de l'any 1986, ara fa 35 anys, i que va registrar victòria de Jordi Lamarca. Posteriorment, l'any 2006, ara fa 15 anys aquest 2021, el Club Marítim Cubelles organitzaria el seu segon campionat d'Espanya que, en aquella ocasió, acolliria tant la modalitat sènior com la júnior. En aquella edició, el guanyador oficial final va ser Carlos Crespo, del Club Natació Badalona, qui va sumar el seu segon títol estatal, ja que l'anterior l'havia conquerit el 2003. quant al vencedor de la modalitat júnior, aquest va ser el regatista de Club Nàutic Masnou, Bru Riera.

 

En l'edició d'aquest 2021, l'organització ha volgut accentuar especialment la condició ecològica de la competició i, en aquest sentit, en el cartell del campionat han destacat el lema "un campionat sostenible, sense residus i respectuós amb el medi ambient".

 

Per tal de commemorar els seus 50 anys d'entitat, també prepara una exposició fotogràfica que repassi la seva història i que es preveu que aculli el Centre Social de Cubelles de cara a aquest estiu.

 

Segons ha comunicat l'Associació Internacional de Pati a Vela (ADIPAV) "si algun dels quinze primers classificats del títol català no participés en el Campionat d'Espanya, la seva vacant podrà ser ocupada pel següent millor classificat en el campionat Territorial ", fins a cobrir-se els quinze participants catalans de segona categoria que especifica la Guia Esportiva de la Federació Catalana de Vela, concretament a la part 1.4, punt 1.4.2.2.  Així mateix, en el citat punt es recull que els regatistes de segona categoria del club organitzador del campionat estatal hi podran participar "si compleixen amb el requisit d'haver participat i acabat (segons definició d'acabar de l'RRV) el 50% de les proves del Campionat Territorial de l'any en curs, encara que no estiguin entre els quinze primers classificats ".

 

Així mateix, l'esmentat punt afegeix que el "Club organitzador haurà de proposar a la Secretaria Nacional de la Classe dels regatistes pels quals respon de la seva participació en el campionat estatal i la Secretària Nacional de la Classe acabarà validant aquella proposta si ho estima oportú".

 

Pel que fa a la relació de patrons de segona categoria amb accés directe a participar en el pròxim Campionat d'Espanya 2021 arran de classificar-se entre les 15 primeres posicions, amb el benentès, com ja s'ha indicat anteriorment, que , si algun d'ells, no participés, la o les vacants que sorgeixin podran ser cobertes pel següent classificat en la classificació general de segona categoria, fins a completar els quinze regatistes, són els següents:

 1. Oriol Martí, Club Patí Vela Barcelona
 2. Eduard Serres, Club Maritim Altafulla
 3. Jordi Giménez, Club Natació Badalona
 4. Pol Alvarez, Club Maritim Cubelles
 5. Miquel Delclós, Club Nàutic Premià de Mar
 6. Ricard Plaza, Club Nàutic Sitges
 7. Lluís Armengol, Club Natació Badalona
 8. Andrea Anselmi, Club Natació Barcelona
 9. Remy Rondeau, Club Mar i Vent Canet
 10. Adriana Barangé, Club Marítim el Prat
 11. Frieder Schuon, Club Natació Badalona
 12. Albert Kirchner, Club Natació Barcelona
 13. Eva Pellisé, Club Maritim Altafulla
 14. Albert Batlleriá, Mitjana, Club Natació Badalona
 15. Damià Bosch, Club Mar i Vent de Canet

Quant als regatistes del club organitzador del Campionat d'Espanya 2021, és a dir, del Club Marítim Cubelles, aquest haurà de presentar a la Secretaria de la Classe (ADIPAV) la relació de patrons que proposa perquè prenguin part en la competició, en virtut de l'acompliment dels condicionants establerts del Campionat de Catalunya, així com de la seva "solvència esportiva pel que fa a l'ús de l'embarcació i coneixement del Reglament de Regates".

 

Es preveu que, si la relació del club organitzador, és aprovada per la ADIPAV això comporti la inclusió d'uns set regatistes de segona categoria més, amb la qual cosa la xifra global de regatistes d'aquesta categoria participants en el Campionat d'Espanya 2021 ascendiria als 22 citats.

 

A continuació s'exposa la classificació de segona categoria del Campionat de Catalunya 2021 de patí a vela sènior.

 

 

 


 • Club Marítim Cubelles_Campionat de Catalunya (2).jpg
 • Club Marítim Cubelles_Campionat de Catalunya (1).jpg

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles