Al voltant d'unes 130 persones es concentren a la plaça de la Vila per donar suport a l'alcaldessa davant la querella presentada per la Fiscalia

3 de maig de 2021


Rosa Fonoll s'ha mostrat contenta i orgullosa per l'escalf, la solidaritat i el suport rebut

Manifest suport a l'alcaldessa, Rosa Fonoll

 

Al voltant d'unes 130 persones s'han concentrat aquest divendres 30 d'abril, a les set de la tarda, a la plaça de la Vila en una concentració espontània popular convocada a Cubelles en suport a l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, imputada per la Fiscalia per donar compliment a un acord de ple en el pagament de les quotes de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) de 2019 i 2020. Joan Vidal, exalcalde de Cubelles i persona implicada en el teixit associatiu -acompanyat per Ricard Barceló, coordinador de l'ANC- ha estat l'encarregat de llegir el manifest de suport a l'alcaldessa de la vila. Representants dels grups municipals d'UC11, ERC, CeCP i la CUP també s'han sumat a la concentració popular.

 

Reproduïm a continuació el manifest de suport a l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll:

 

"Una vegada més ens trobem a la plaça de la Vila per denunciar un nou cas de repressió política contra els nostres representants i el lliure exercici dels nostres drets democràtics més bàsics i fonamentals. Ja fa massa temps que reclamem la llibertat de les presses i presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió contra l'independentisme i tots els moviments considerats dissidents per les velles estructures del regim del 78. Hem exigit respecte pel president Torra, la llibertat de Pablo Hasel, el retorn de l'Adri, la fi de la persecució contra la Tamara i tots aquests activistes i representants electes i socials assetjats per defensar projectes polítics de manera democràtica i pacífica.

 

Sabíem que totes i tots estaven exposats a la seva indiscriminada repressió i que només era qüestió de temps i que algú li demanés a la Fiscalia que afinés el seu punt de mira perquè també afectés a Cubelles i així ha estat amb 'una querella de la vergonya' contra l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, màxima representant de la sobirania popular de la vila per obeir el manament d'un acord de ple que no va rebre cap mena d’impugnació. L'acusen per la via penal de prevaricació i malversació per pagar dues quotes a l'Associació de Municipis per a la Independència (2.231€), una entitat legalment constituïda i inscrita en el corresponent registre d'organitzacions associatives dels ens locals de Catalunya. Però no, ja sabem del què realment ens acusen i ens persegueixen, és de defensar l'autonomia municipal i l'exercici de drets, fins ara considerats bàsics, com ara el dret de l'associació i la llibertat de pensament polític. Sabem que aquesta querella només busca escarmentar i utilitzar l'alcaldessa de Cubelles de cap de turc. Tu tranquil·la Rosa perquè estem amb tu.

 

I per això cal una resposta unitària i sense esquerdes. Contra la repressió, la persecució i l'assetjament; més democràcia. A cada atac, cada amenaça i cada intent de coacció; perseverança i unitat. I davant de cada querella, denúncia i artefacte pseudo-jurídic que es puguin treure de la màniga; llibertat. Aquest és el nostre camí cap a Ítaca; llibertat i democràcia. Visca Cubelles i visca Catalunya lliure.”

 

Un cop feta la lectura del manifest, l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, va oferir unes paraules d’agraïment pel suport rebut. “Ha sigut una garrotada forta i ja en portem un parell de seguides” manifestava l’alcaldessa durant la concentració de divendres, afegint també, que “aquestes coses ens han d’ensenyar a ser més forts encara”.  En aquest sentit, Rosa Fonoll, assegurava que “aquest govern està molt consolidat i no defallirà per això”, i concloïa dient “estic molt contenta i orgullosa del meu poble, per l’escalf que em dona, la seva solidaritat i tot el seu suport".

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles