L'Ajuntament de Cubelles aprova els pressupostos 2021 de gairebé 20 milions d’euros

29 d'abril de 2021


Els comptes, que busquen fer front a l'emergència sanitària i econòmica, inclouen 335.000 euros en ajudes socials directes i una previsió d’inversions de set milions

El ple de l’Ajuntament de Cubelles ha aprovat aquest dijous 29 d'abril al matí en sessió extraordinària els pressupostos municipals 2021 que ascendeixen gairebé als 20 MEUR i que inclouen línies de suport al comerç, al foment de l’ocupació i a les persones en situació d’atur, entre d’altres. Uns comptes generals que han inclòs 335.000 euros en ajuts socials i comercials directes per 2021 i una previsió d’inversions de set milions d’euros. Així els comptes generals han tirat endavant amb el vot favorable dels grups que donen suport al govern (UC, ERC, CeCP i CUP); l’abstenció de PSC i Junts per Cubelles, i l’única oposició de Cs.

 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha explicat que "el gran objectiu dels nous pressupostos municipals és marcar les línies mestres d’actuació de l’Ajuntament i, sobretot, oferir a la població els millors serveis possibles i blindar el seu benestar". Rosa Fonoll ha volgut ressaltar també que "en aquest exercici de 2021 l’Ajuntament ha posat especialment èmfasi a la línia de suport i combat dels efectes econòmics i socials de la pandèmia derivada de la COVID-19". També, ha afegit que "al llarg del 2020 es va optar per una modificació pressupostaria quantificada en 200 mil euros d’ajuts directes a la població i comerços". I que "en aquest 2021 aquests ajuts s'han incrementat en més d’un 67% ascendint als 335 mil euros". Aquestes noves ajudes ha explicat es distribueixen en línies de suport al foment del comerç, al pagament de lloguers de locals comercials, a ajudes per sufragar la taxa de brosses d’empreses i negocis, a actuacions adreçades a persones en situació d’atur i a la confecció de plans d’ocupació. 

 

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Raül Mudarra, també ha volgut destacar que "pel que fa als ingressos l’Ajuntament no ha modificat ni els impostos ni les taxes, ni en el pressupost del 2020 ni en el 2021". I que "això vol dir que s’ha hagut de treballar de forma curosa i responsable per tal d’ajustar el nou pressupost i poder prioritzar així les ajudes destinades a la població". "L’objectiu" ha afegit és que "l’Ajuntament sigui una administració ben gestionada, solvent i que regeixi amb l’equilibri pressupostari". En aquest sentit, ha dit que "l'Ajuntament ha presentat un pressupost inicial de 19.969.000 euros, una xifra superior a la del pressupost del 2020 amb un milió cent mil euros més. Això representa aproximadament un 5,90%." Així mateix, el regidor de l’àrea també ha especificat que els comptes preveuen poc més de dos milions d’euros en inversions diverses, com l’inici de la redacció del Pla General (115.000 euros); arranjament de zones verdes (175.000 euros); desenvolupament del pla d’accessibilitat (173.000 euros); actuacions de millora a la via pública (150.000 euros); adquisició de mobiliari per a la nova biblioteca (273.000 euros), i adequació d’instal·lacions esportives (322.000 euros). Raül Mudarra també ha avançat la voluntat de l’Ajuntament d’afegir cinc milions d’euros més en inversions procedents del romanent de tresoreria.

 

Des de Junts per Cubelles el seu portaveu, Robert Monzonis, ha expressat que "s’està davant d’un pressupostos en què són conscients de la difícil situació actual amb la pandèmia i que ha obligat a fer una sèrie de modificacions per donar sortida a ajudes que la ciutadania i el comerç necessita amb una previsió d’ingressos similars a la d’anys anteriors". Robert Monzonis ha agraït "la informació i les explicacions rebudes per part de la regidoria d’Hisenda en una reunió celebrada abans del ple", però ha lamentat que no s'haguessin portat abans a ple. També ha demanat que "en les pròximes ajudes s’agilitzin els tràmits perquè es puguin rebre el més aviat possible". En una de les seves intervencions al ple, Junts per Cubelles, ha justificat d'aquesta manera la seva abstenció als pressupostos.

 

El regidor de Cs, Manuel Martínez, ha justificat el vot negatiu de la seva formació als pressupostos per la inclusió als pressupostos de la quota de l’AMI i l’augment de la partida de personal. 

 

Finalment, la cap de llista del PSC, Renata Bedós, ha iniciat la seva intervenció mostrant la decepció del seu grup pel contingut dels pressupostos 2021 en no incloure propostes defensades per la seva formació política ja en la discussió dels comptes del 2020. El PSC ha apuntat durant la seva intervenció que tampoc haguessin creat les regidories de Transparència i Memòria històrica que, al seu entendre, “no serveixen per res” i que signifiquen “una despesa d’uns 15.000 euros anuals” en concepte d’indemnitzacions per l’assistència del seu titular als òrgans col·legiats, “una xifra que equival a les subvencions que reben els centres escolars i les seves associacions de famílies o que és la meitat del que es destina a polítiques d’habitatge”. La portaveu socialista també ha mostrat la seva contrarietat, entre d'altres coses, per la despesa de 190.000 euros destinada al canvi de gespa artificial del camp de futbol “espai que molts cubellencs no trepitgen i del qual només es beneficiaran els seus socis, siguin o no de Cubelles” i ha subratllat que els tècnics municipals hauran de treballar amb menys pressupost ja que algunes àrees han sofert retallades per tal d’encabir l’augment de les ajudes socials. Renata Bedós s'expressava d'aquesta manera en un dels moments de la seva intervenció al ple.

 

Finalment, el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, en la seva darrera intervenció al ple ha explicat que, un cop es disposi del romanent, es podran preveure noves inversions, a la vegada que recordava que l’Ajuntament no té ni capacitat econòmica ni d’execució com per eliminar totes les barreres arquitectòniques ni arranjar tota la via pública en un únic any i que això ho aniran executant progressivament.

 

D'altra banda, l’Ajuntament de Cubelles ha aprovat per unanimitat en el primer punt de l'ordre del dia de la sessió l’adhesió del consistori a la Declaració del dia d’Europa, que a Catalunya impulsa el Consell Català del Moviment Europeu, i que té lloc el 9 de maig. Durant la seva intervenció al ple, l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, remarcava que, tot i ser un municipi petit, Cubelles fa anys que se suma als valors d’unitat i concòrdia que emanen dels principis fundacionals de la Unió Europea. I afegia que una Europa dels estats també ha de posar al centre de les seves polítiques les regions, els pobles i la seva gent.    

La sessió extraordinària, que ha aprovat l'exercici pressupostari 2021, es pot recuperar a la carta.

 

 

 


 • 290421 ple municipal pressupost 2021.jpg

Enllaços relacionats

 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles