El govern local ha presentat un pressupost pel 2021 de 20M€

28 d'abril de 2021


La proposta manté els criteris de l'any passat, amplia les línies d'ajuts directes per als comerços i per fomentar l'ocupació, ajustant les partides dels esdeveniments i festes.

El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha detallat en una audiència pública virtual els aspectes més rellevants del pressupost 2021, que es debatrà en un ple extraordinari aquest dijous. El volum total frega els 20 milions d'euros, un més que l'any passat. Pel que fa als ingressos, el govern ha subratllat que s’han congelat tots els impostos i taxes que depenen de l’Ajuntament. També ha anunciat un total de 335.000 euros en ajuts directes per al comerç, els aturats i el foment de l’ocupació. El capítol d’inversions preveu uns 2M€, als quals se sumaran uns 5M€ més provinents de pressupostos anteriors que s’executaran aquest any.

 

En l’audiència pública d’aquest dimarts, el govern local ha destacat que ha ampliat la quantitat d’ajuts directes per lluitar contra els efectes econòmics de la pandèmia. En total es passa dels 200.000 euros del 2020 a un total d'uns 335.000 euros per aquest any.

Així ho ha explicat l’alcaldessa, Rosa Fonoll.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha detallat els aspectes més rellevants del pressupost, com per exemple els ingressos. En aquest sentit ha recordat que s’han congelat els impostos i les taxes municipals.

Raül Mudarra, regidor d'Hisenda, també ha comentat que la direcció general del cadastre no té prevista cap revisió dels valors que puguin incrementar els rebuts de l’IBI. 

 

Pel que fa a les despeses, el govern local preveu un increment del cost de la neteja viària per combatre la COVID19 i també ja ha inclòs el futur contracte relacionat amb la zona blava. Els ajustos principals per quadrar el pressupost han afectat les partides per a festes i esdeveniments, que dependran de modificacions pressupostàries. En l’apartat de les inversions, el govern local ha inclós uns 320.000 euros en equipaments esportius, uns 237.000 per completar el mobiliari de la nova biblioteca municipal o 175.000 euros en zones verdes i 173.000 euros en el pla d’accessibilitat a la via pública. El govern local també compta que aquest 2021 s’executaran més inversions que s’havien previst en pressupostos anteriors per valor d'uns 5 milions d'euros més, tal com ha explicat el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra. 

El ple municipal per debatre i votar aquest pressupost 2021 es reunirà en una sessió extraordinària aquest dijous a partir de dos quarts de deu del matí. El ple es podrà seguir en directe com sempre a Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles