Cunit i Calafell reclamen la gratuïtat del peatge de Cubelles mentre durin les obres de millora a la C31

20 d'abril de 2021


L’empresa adjudicatària Romà Infraestructures i Serveis preveu posar-se a treballar a Cunit aquest mes de juny, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles. La reforma pretén millorar la seguretat amb la construcció d'una rotonda, un carril bici i passos de vianants nous.

La proximitat de l'inici de les obres de millora de la C31 al seu pas per Cunit, que està previst que comencin al juny, ha motivat als grups municipals d'ERC de Cunit i de Calafell a presentar una moció que reclama la gratuïtat del peatge de la C32 entre Cubelles i el Vendrell. En els últims plens municipals d'aquests municipis penedesencs, la proposta dels republicans s'ha aprovat per unanimitat. Bàsicament el text demana que per evitar col·lapses o rutes alternatives per dins dels pobles, s’alliberi temporalment el peatge de la C32 situat a Cubelles i més si es té en compte que les obres coincidiran amb la temporada d'estiu. Concretament, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, l’empresa adjudicatària Romà Infraestructures i Serveis preveu posar-se a treballar a Cunit aquest mes de juny. La reforma pretén millorar la seguretat amb la construcció d'una rotonda, un carril bici i passos de vianants nous.

 

Carme Martínez, regidora republicana a l’Ajuntament de Cunit ha defensat la moció en el ple del passat mes de març.

El govern de Cunit s’ha afegit a la reclamació i assegura que ja ho havien demanat a la Generalitat. Així ho ha comentat el regidor d’Impulsem Cunit, Jaume Casañas, en el ple d'aquest mes de març passat.

La mateixa moció també s’ha aprovat aquesta setmana per unanimitat a Calafell, on també es faran obres de millora de la C31, que en aquest cas encara no han estat licitades. I a Cubelles, segons ha respost la portaveu d'ERC, Ester Soler, estan treballant per presentar aquesta moció, que intentaran que entri en el proper ple municipal.

 

Tot i aquesta reclamació impulsada ara per ERC a Cunit i Calafell, el mes de setembre passat en la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, ERC i Junts van votar en contra precisament de la gratuïtat del peatge de Cubelles mentre duressin aquestes obres. La proposta de resolució presentada pel diputat vilanoví Santi Rodríguez (PP) va ser parcialment desestimada amb l'oposició dels dos grups del govern català, Junts i ERC i l'abstenció d'En Comú Podem, tot i tenir el suport de la resta de partits: CUP, PP, PSC i C's.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles