L’Assemblea pels Drets Socials del Garraf recorda l'atropellament d'un manifestant a Cubelles i demana que no quedi impune

24 de febrer de 2021


La manifestació comarcal de rebuig a l'empresonament de Pablo Hasél ha aplegat centenars de persones que han recorregut diversos carrers del centre de Vilanova i la Geltrú.

En el discurs que ha obert la manifestació comarcal d’aquest dimarts al vespre a Vilanova i la Geltrú, de rebuig a l’empresonament de Pablo Hasél i contra la repressió de la llibertat d’expressió, s’ha fet esment a l’atropellament d'un manifestant aquest dissabte a Cubelles.

Fragment del manifest que ha llegit un portaveu de l’assemblea pels drets socials del Garraf a la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú.

El manifest de l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf també ha destacat, entre d'altres, els casos de repressió més recents que es viuen a la comarca, una part dels quals, amb acusacions de la Generalitat.

El motiu principal de la protesta és l'empresonament de Pablo Hasél pel que es considera una persecució de la llibertat d'expressió.

 

La manifestació comarcal de rebuig a l'empresonament de Pablo Hasél ha aplegat centenars de persones que, després de la lectura del manifest, han recorregut diversos carrers del centre de Vilanova i la Geltrú. En un principi no hi ha hagut incidents destacables més enllà de pintades i llançaments de petards. Així i tot, els comerços de la rambla principal i altres carrers del centre han optat per abaixar les persianes o, fins i tot, col·locar proteccions als aparadors. La presència de Mossos d’Esquadra antiavalots, molt nombrosa a la zona propera a la caserna de la Guàrdia Civil, ha generat uns moments de tensió. Tanmateix, el recorregut ha seguit amb normalitat cap al centre de la ciutat fins que en el moment de dissoldre’s, entre la zona del centre i la Geltrú, s’han produït enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra, que han intervingut disparant salves i projectils de FOAM. La jornada s’ha tancat sense detinguts ni ferits a Vilanova, excepte dos agents dels Mossos d’Esquadra que segons el Servei d’Emergències Mèdiques han estat atesos per lesions lleus.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles