Stop Bales de Goma torna a reclamar la prohibició de l'ús de les armes lesives per part de la policia

23 de febrer de 2021


El cubellenc Óscar Alpuente, a qui una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra li va rebentar un ull l'any 2009, participa d'una campanya contra la impunitat policial arran de les mutilacions que han patit manifestants aquests dies a Catalunya.

L'associació Stop Bales de Goma, fundada entre d'altres pel cubellenc Òscar Alpuente, torna a reclamar que s'aturi la impunitat policial en l'ús d'armes lesives com els projectils de FOAM. La campanya engegada aquesta setmana ha sorgit arran de les mutilacions i ferits en les actuacions policials d'aquests dies a Catalunya i arreu de l'Estat.

 

Aquest és el vídeo publicat per Stop Bales de Goma, en el qual hi intervé l'últim el cubellenc Òscar Alpuente.

 

 

A l’Òscar Alpuente li van rebentar un ull a Barcelona en rebre l’impacte d’una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra, tal com es va acreditar en el judici celebrat l'any 2017. El seu cas és del 2009 quan després d'una celebració del Barça, un operatiu dels Mossos d'Esquadra dirigits aleshores per ICV va carregar i disparar contra la gent que marxava de Canaletes i ja eren a l'alçada de la Borsa de Barcelona. Juntament amb altres víctimes van fundar l’associació Stop Bales de Goma i unint esforços amb el cas d’Ester Quintana en la Vaga General del 2012, van aconseguir que el Parlament prohibís aquestes armes en el cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals l’any 2014. Aleshores ja van criticar la substitució de les bales de goma pels actuals projectils de FOAM, igual de lesius, o les pistoles elèctriques Taser. Per aquest motiu, la campanya actual se centra en aquestes altres armes que els últims anys han causat víctimes noves amb lesions permanents per tota la vida.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles