La diferència interanual de l’atur registrat marca un nou rècord històric a Cubelles aquest mes de gener

3 de febrer de 2021


Amb un total de 1136 aturades, aquest mes de gener en son 243 més que ara fa un any

Segons les dades publicades per la Generalitat, en l’últim mes l’atur registrat ha crescut a Cubelles en 32 persones fins a les 1136. La diferència interanual entre el gener del 2021 i el del 2020 és la més alta des del 2011 i marca que ara hi ha 243 persones més inscrites als serveis d'ocupació que ara fa un any. Més en detall, la pèrdua d’ocupació continua afectant més a les dones que als homes. Actualment, més d’un 57% del total de l’atur registrat de Cubelles son dones, un percentatge que creix fins al 66% si mirem la franja d’aturats que porten un any o més temps en aquesta situació. Pel que fa a les edats, a Cubelles més d’un 56% dels aturats tenen entre 30 i 50 anys, gairebé un 38% tenen 50 anys o més i aproximadament un 14% son aturats joves, de menys de 30 anys.

 

Al conjunt del Garraf l’atur registrat ha tornat créixer i frega ara les 11.000 persones. En tots els municipis ha augmentat l’atur, en menor mesura a Sitges i proporcionalment amb més intensitat a Olivella i Cubelles, tot i que també s’ha notat un creixement important a Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.

 

Unes dades publicades per l'Observatori del Treball i el model productiu que no inclouen els treballadors afectats per expedients de regulació temporal de l’ocupació. Segons la Generalitat, ara hi ha més de 170.000 persones a Catalunya en ERTO i calculen que la xifra de llocs de treball perduts en termes d’afiliació a la Seguretat Social des de febrer de 2020 és d’uns 94.000. Amb aquest context general, el departament de Treball de la Generalitat considera que el mercat de treball tindrà un comportament negatiu a causa de la situació epidemiològica i les restriccions que se’n deriven.

Així ho ha afirmat aquest dimarts el director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Enric Vinaixa.

Vinaixa també ha explicat que per intentar reduir l’impacte de la crisi sanitària ja estan a punt uns paquets de programes d’ajuts extraordinaris a persones treballadores autònomes, persones en situació en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), de formació específica per a persones en ERTO i per al manteniment dels llocs de treball. Uns ajuts que han assegurat que estaran operatius aquest mateix mes de febrer.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles