El PSC ha presentat al·legacions al conveni de cessió dels terrenys per a l’Institut Les Vinyes

28 de gener de 2021


Els socialistes dubten del termini de sis anys per a la construcció del centre educatiu i creuen que no queda clar qui s’encarregarà de la urbanització de l’espai.

Entrevista a Renata Bedós, portaveu del grup municipal del PSC

 

El PSC ha presentat al·legacions al conveni de cessió dels terrenys per a l’Institut Les Vinyes. Els socialistes dubten del termini de sis anys per a la construcció del centre educatiu i creuen que no queda clar qui s’encarregarà de la urbanització de l’espai.

 

Segons el PSC, no es tracta d’una qüestió de legalitat sinó que consideren que el conveni que es va aprovar en el ple del desembre no té garanties suficients en favor dels interessos públics.

Renata Bedós, portaveu del PSC de Cubelles, en declaracions a l’emissora municipal.

 

 

Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament estan estudiant les al·legacions per respondre-les tan aviat com sigui possible, segons han assegurat fonts municipals a Ràdio Cubelles. Tal com ja va explicar l’arquitecte municipal en el ple extraordinari del desembre, els serveis tècnics consideren que una part de les al·legacions del PSC estan més relacionades amb la modificació urbanística de l’espai que ja es va fer en el seu dia i no tant amb el conveni actual. Per la seva banda, el govern local per ara no ha valorat el fet que s'hagin presentat al·legacions i la regidora d'ensenyament, Ester Soler, ha comentat que seran els serveis tècnics els encarregats de respondre-les.

 

Des del PSC s’han volgut avançar a les acusacions que puguin rebre d’estar endarrerint el procés de cessió dels terrenys.

Renata Bedós en declaracions a Ràdio Cubelles.

El grup socialista també està molest en com es va convocar el ple extraordinari del mes de desembre on l'únic punt de l'ordre del dia era aquest conveni de cessió. 

 

En el ple extraordinari celebrat el 9 de desembre passat per debatre aquest únic punt, el grup socialista es va abstenir i va formular dubtes sobre diversos aspectes que trobaven a faltar en el conveni. En aquell moment, el govern local va assegurar que la Generalitat demanava tenir aquest tràmit enllestit abans d’acabar l’any i l’arquitecte municipal ja va respondre preguntes dels regidors socialistes durant la sessió. El conveni consisteix bàsicament en la cessió d’uns terrenys particulars ubicats entre el cementiri i l'aparcament de terra del costat del mercat. Uns terrenys que estan qualificats ja urbanísticament per acollir equipaments mitjançant una modificació parcial del pla general aprovada fa uns mesos enrere. Gràcies a aquest conveni, l’Ajuntament podrà cedir l’espai al departament d’Ensenyament per a què hi projecti el centre de secundària.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles