L'ús de la mascareta segueix sent vital, segons el farmacèutic cubellenc Josep Montaner

20 de gener de 2021


La mascareta junt amb la distancià i la higiene de les mans són els elements d'autoprotecció més importants

Escolta l'entrevista amb Josep Montaner, farmacèutic cubellenc.

 

En plena tercera onada de la pandèmia de la covid-19, des dels farmacèutics locals volen recordar que és molt important l'ús de les mascaretes. Tot i que dur aquest element d'autoprotecció és obligatori des del passat mes de juliol, en les darreres setmanes s'ha detectat un cert relaxament a l'hora de fer-la servir sobretot en espais tancats o poc ventilats.


Josep Montaner titular de la farmàcia situada al passeig de Narcís Bardají, recorda que la mascareta és un dels elements més important en la lluita contra el virus juntament amb la distància i la higiene de mans. En aquest sentit el farmacèutic recomana la utilització de mascaretes tipus ffp2 sobretot per aquelles persones que treballen o estan molta estona en espais tancats.


Pel que fa al manteniment de les mascaretes, recomana la substitució periòdica, ja que en la majoria de casos són elements d'un sol ús.


Cal recordar que les persones de més de sis anys estan obligades a l'ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. La mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.


L'Organització Mundial de la Salut recomana rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb desinfectant abans de manipular la mascareta. Cal assegurar-se que la mascareta cobreix bé boca i nas i que no hi ha espais buits entre les vores de la mascareta i la pell. Les mascaretes s'han d'agafar sempre per les gomes o les cintes que les ajusten a les orelles o al cap, i mai s'han de tocar amb les mans per la part exterior o interior perquè podríem contaminar-les. 


Per retirar-les també s'ha de fer per darrera o amb les cintes o gomes que la lliguen a l'orella. Les mascaretes d'un sol ús, les quirúrgiques, s'han de canviar tan bon punt estiguin humides i s'han de llençar en un recipient tancat. Després cal tornar a rentar-se les mans amb un desinfectant amb base alcohol o amb aigua i sabó.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles