Les obres del parc de parkour podrien començar l’any que ve

26 de novembre de 2020


La proposta més votada en l’anterior edició dels pressupostos participatius ha tingut una execució tècnica més lenta i més cara de la prevista, segons ha explicat a Ràdio Cubelles el cap dels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament, Antoni Guillamon.

Entrevista al cap dels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament, Antoni Guillamon

 

Les obres del parc de parkour podrien començar l’any que ve. La proposta més votada en l’anterior edició dels pressupostos participatius ha tingut una execució tècnica més lenta i més cara de la prevista. El cap dels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament, Antoni Guillamon, ha confirmat a Ràdio Cubelles que fa mesos que treballen per poder fer realitat el parc de parkour, que seria el primer que es construeixi a tot Catalunya.

Antoni Guillamon, cap dels serveis tècnics, ha explicat a Ràdio Cubelles que l’Ajuntament ja disposa ara del projecte per poder encarregar les obres, que es podrien fer l’any que ve.

A banda, el projecte de parc de parkour s’ha dividit en dues fases perquè segons ha confirmat Antoni Guillamon, el pressupost establert en el procés participatiu no cobreix el projecte aprovat.

El parkour és un esport que consisteix en superar obstacles ràpidament amb salts i grimpades. Va arrencar amb força a partir de l'any 2005 i es va donar a conèixer mundialment gràcies als vídeos de youtube dels seus aficionats. Amb l'esclat de les anomenades xarxes socials, la seva popularitat ha anat augmentant amb els anys i actualment ja és un esport que es practica arreu. Habitualment, els practicants de parkour (també coneguts com "traceurs") fan servir elements que formen part del seu entorn com escales, parets, baranes, roques o troncs. Tanmateix, tal com ha passat amb altres esports urbans, la convivència amb els vianants de vegades és complicada. D'aquí que, de la mateixa manera que s'han construït skateparks destinats exclusivament a practicar esports de lliscament, un grup de Cubelles també va demanar que la creació d'un espai per als practicants del parkour. Amb aquesta idea van aconseguir que la proposta fos la més votada en l'edició dels Pressupostos participatius del 2019, tal com es va fer públic al novembre del 2018.

 

D’altra banda, el parc de cal·listènia, la segona opció més votada dels anteriors pressupostos participatius, sí que ja és una realitat (imatge). El cap de serveis tècnics ha explicat que es podrà començar a fer servir un cop s’hagi elaborat una normativa d’ús.

De l’anterior edició dels pressupostos participatius també continua pendent la col·lació d’uns bicibox al costat de l’estació, un sistema per aparcar les bicicletes de manera segura valorat en 10.000 euros. I de la primera edició dels pressupostos participatius l’Ajuntament també té pendent de fer públic el projecte de transformació del Casal de Cultura quan la biblioteca es traslladi a l’edifici nou.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles