El Pla Territorial Parcial del Penedès també abordarà l’estratègia a seguir amb les urbanitzacions

23 d'octubre de 2020


Segons del departament de territori i sostenibilitat, el model sorgit als anys 60 és insostenible econòmicament, ambientalment i socialment.

El procés participatiu per elaborar el Pla Territorial Parcial del Penedès, que marcarà els futurs desenvolupaments urbans de les comarques del Garraf, part de l’Anoia i l’Alt i el Baix Penedès, està abordant aquests dies el tema dels assentaments residencials. Dins d’aquest àmbit temàtic, una de les preocupacions del departament de Territori i Sostenibilitat són les zones periurbanes i les urbanitzacions, que des de la Generalitat es consideren "insostenibles".

Així ho ha comentat Josep Armengol, subdirector d’Acció Territorial, en declaracions a Ràdio Cubelles.

Actualment, el planejament vigent de les comarques de l’àmbit del Penedès és el de l’anterior divisió territorial.

Ara, amb la redacció d’un pla territorial propi, es volen corregir i inlcoure les mirades més actuals, tal com ha explicat el subdirector d’Acció Territorial, Josep Armengol.

L’avanç del pla del Penedès es va presentar el 22 de juliol passat. Ara, aquests mesos, està en marxa el primer procés de participació ciutadana, que s’estructura al voltant de quatre grups temàtics: espais oberts; assentaments residencials; dinàmiques econòmiques, i infraestructures. Per cada grup temàtic hi haurà dues sessions: una primera d’experts que aportaran el seu punt de vista sobre la qüestió, i una segona on les persones interessades que s’hagin registrat podran debatre i fer les seves aportacions. La propera trobada serà el 29 d’octubre i abordarà els assentaments residencials.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles