Paulina Andreu Rivel Schumann, filla adoptiva de Cubelles, ha mort aquest divendres

9 d'octubre de 2020


L'artista de circ internacional, establerta a Cubelles les últimes dècades, ha mort als 99 anys aquest divendres a la matinada a l'Hospital dels Camils a Sant Pere de Ribes.

Entrevistes a Jordi Jané, crític de circ i comissari de l'exposició "Paulina Andreu Rivel Schumann", i Mònica Fuster, responsable de l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel

 

La mundialment coneguda artista de circ i filla del pallasso Charlie Rivel, Paulina Schumann, ha mort aquest divendres a primera hora del matí a l’edat de 99 anys. Filla adoptiva de la vila (1994), estava ingressada a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes des de feia uns dies per motius de salut.

 

Paulina Andreu i Busto va néixer el 1921 a Barcelona, filla de Charlie Rivel i Carme Busto. Amb només 7 anys va començar a actuar amb el seu pare, iniciant així una llarga trajectòria que la duria a ser considerada com una artista de gran prestigi i una reputada amazona. El 1945 es va casar amb el també home de circ, Albert Schumann, de qui adoptaria el nom artístic. Després d’una temporada retirada del món de l’espectacle, a partir de 1972 reprendria l’activitat acompanyant el seu pare fins a la seva mort, el 1983.

 

Sempre vinculada a Cubelles, hi tenia fixada la seva residència des de feia dècades. L’any 2007 rebé la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del ministeri de Cultura i el juliol de 2008 fou guardonada amb el Premi Nacional de Circ concedit per la Generalitat. A l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel hi té dedicat un espai amb fotografies i vestits de les seves actuacions.

 

L'Ajuntament de Cubelles havia demanat recentment la concessió de la Medalla d'Or de la Generalitat per a Paulina Schumann. Des del consistori es vol expressar el seu dol per tan irreparable pèrdua.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles