La carretera del pantà ja disposa de la senyalització per a motoristes única a Catalunya

22 de setembre de 2020


Es tracta d’una prova pilot impulsada des del Servei Català del Trànsit que té l’objectiu de millorar la conducció dels motociclistes, amb unes marques que permetin fer la traçada més segura i uns senyals de circulació que informen la resta de vehicles que són en una zona amb trànsit de motos

Des de fa uns dies, la carretera del pantà del Foix (BV-2115) ja disposa d'una senyalització per a motoristes única a Catalunya. Es tracta d’una prova pilot impulsada des del Servei Català del Trànsit que té l’objectiu de millorar la conducció dels motociclistes, amb unes marques que permetin fer la traçada més segura i uns senyals de circulació que informen la resta de vehicles que són en una zona amb trànsit de motos. La BV-2115 és ara per ara, l’única via de tota Catalunya amb aquest tipus de senyals.

La idea d’aquest tipus de senyalització horitzontal prové d’Àustria, on fa anys que s’ha desplegat en carreteres atractives pels motoristes, tal com va explicar Juli Gendrau, director del SCT, en una entrevista a Ràdio Cubelles.

Han escollit la carretera del pantà del Foix perquè és una zona transitada per molts motoristes que en fan un ús lúdic. Juli Gendrau, director del Servei Català del Trànsit, ha comentat que tot i aquest trànsit elevat de motos, ciclistes, cotxes o fins i tot vianants, no és una via que destaqui pel nombre d'accidents.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles