El Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' presenta el seu programa d'activitats per a la primera quinzena del mes de juliol

1 de juliol de 2020


La seva publicació, 'La Figuera', anuncia nous continguts virtuals

Entrevista a Joan Vidal, president del Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell'

 

El Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell segueix oferint material audiovisual a través de les seves xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i Youtube). Aquest mes de juliol han fet arribar als seus socis i sòcies un nou lliurament de la seva publicació “La Figuera” en què anuncien tota una sèrie de produccions videogràfiques que posen a disposició de tothom.

 

El primer contingut cultural s’ha ofert aquest dimecres, 1 de juliol, amb la recuperació d’una entrevista audiovisual al fotògraf i historiador local, Antoni Pineda sobre la història del ferrocarril a Cubelles. La conversa, que es va emetre a les xarxes socials de l’Ajuntament el dia de Sant Jordi del 2019, va ser moderada per al periodista local Lolo Garcia. Al llarg d’aquesta entrevista, Antoni Pineda, parla del seu llibre Històries i records. El ferrocarril a Cubelles, publicat durant la Setmana Cultural del 2019.

 

Dissabte, 4 de juliol l’entitat publicarà al seu blog l’article La marxa de la llibertat, pel Penedès. 40 anys de l’efervescent estiu de 1976, de Joan Vidal. Aquest article va ser publicat a la revista Del Penedès, editada per l’Institut d’Estudis Penedesencs (número 32, any 2016).

 

La programació seguirà el dimecres, 8 de juliol amb la presentació del llibre Indomable: Cuadernos del futbol africano, de l’exfutbolista i periodista sabadellenc Alberto Edjogo-Owono. L’obra repassa la història recent del continent africà mitjançant una passió compartida arreu del planeta i que a l’Àfrica adopta un valor preponderant i entusiasta. La presentació estarà moderada per al periodista local, Lolo Garcia.

 

Dissabte 11 de juliol, l’entitat publicarà al seu blog l'índex dels anuaris publicats per l’entitat entre el 2001 i el 2019, que s'acompanyaran d'una imatge per tal de facilitar la consulta dels seus articles.

 

Finalment, el dimecres 15 de juliol, a partir de les 11 del matí, es podrà consultar la microconferència titulada El 1714 i Andorra  de Domènec Bascompte, que  arran del confinament pel coronavirus, l’Institut d’Estudis Andorrans, amb la col·laboració d’estudiosos i historiadors, va oferir sota el nom genèric de Càpsules d’història d’Andorra en temps de confinament.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles