Els centres educatius de Cubelles comencen a rebre alumnat després de més de dos mesos tancats

2 de juny de 2020


Cada escola i institut ha organitzat el seu propi Pla d’Obertura havent consultat abans a les famílies. La gran majoria d'estudiants continuaran les classes a distància.

Des d'aquest dilluns, les escoles i els instituts reprenen parcialment la seva activitat, que els centres ja han remarcat a les famílies que la situació queda molt lluny de la normalitat. Els alumnes hauran de signar un document de responsabilitats i els equips docents no podran comptar amb el professorat que sigui d'edat de risc o que tingui cap patologia.

 

Pel que fa a la secundària i el batxilerat, als instituts Cubelles i Les Vinyes la gran majoria d’alumnes continuaran treballant a distància. És el cas de tots els cursos d’ESO. Els centres han explicat a Ràdio Cubelles que les famílies o els alumnes poden demanar hora per fer tutories personalitzades. A més, també s’han posat en contacte amb l’alumnat que hagi patit més dificultats aquestes setmanes perquè assisteixin al centre fins el 19 de juny. En el cas del segon de batxillerat, l’Institut Cubelles ha elaborat un pla d’obertura que els permetrà fer classes preparatòries per les Proves d’accés a la Universitat (PAU) previstes per mitjan de juliol o per les proves extraoridnàries. Els dimarts, els dimecres i els dijous, en grups de 15 alumnes rebran classe de les matèries comunes i de modalitat. Per aquests grups de segon de batxillerat s’han habilitat les aules dels mòduls prefabricats que tenen un accés directe des del carrer de manera que no hauran de passar pels espais comuns.

 

A les escoles el pla d’obertura s’ha organitzat d’una manera o d’una altra depenent del centre i seguint les normatives elaborades des del departament d'Ensenyament. S’han posat en contacte amb les famílies per conèixer la seva opinió i les necessitats per tal d'adaptar-shi. A banda els han informat que les activitats que es podran fer aquests dies quedaran molt lluny de la normalitat escolar habitual. 

 

A l’Escola Vora del Mar de moment tenen previst atendre 2 o 3 famílies dels cursos d’entre P3 i P5 que ho han demanat per motius laborals. Els alumnes de primer fins a sisè continuaran amb les classes a distància, amb especial atenció però cap aquells alumnes que no han pogut seguir el curs adequadament aquestes setmanes. En aquests casos se’ls faran tutories i activitats personalitzades. A banda, les famílies que ho vulguin ja poden demanar hora per reunir-se amb els tutors dels alumnes. Més endavant, l’escola Vora del Mar preveu cridar els alumnes de sisè en grups reduïts per acabar d’enllestir el curs de traspàs a la secundària.

 

En el cas de l’escola Mar i Cel, de P3 a P5 també ofereixen l’acollida voluntària entre les nou del matí i l’una del migdia i demanen a les famílies que cada alumne porti el material que vulgui de casa. A partir de primer curs i fins a cinquè es continuarà treballant a distància aquesta setmana. A partir del 8 de juny, dilluns que ve, l’escola organitzarà grups de sis alumnes per a les famílies que vulguin assistir al centre, a qui se’ls assignarà un dia concret. Els de sisè també tindran aquesta possibilitat.

 

I a l’escola Charlie Rivel, un grup reduït de famílies d'infantil han pogut demanar el servei d’acollida pels motius laborals i de conciliació. Tanmateix, la gran majoria d’alumnes d’aquesta etapa no assistiran al centre. Els cursos de primària, tal com passa en la resta de centres, continuen les classes a distància des de casa però es preveu que els alumnes de sisè puguin fer classes en grups reduïts a partir de la setmana que ve per tancar el curs i l’etapa educativa.


 • escola mar i cel (google maps).JPG
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles