Cubelles planifica les mesures per obrir les platges amb seguretat aquest estiu

28 de maig de 2020


Els disset municipis que conformen el Pacte de Comarruga reclamen més claredat en els requeriments per garantir la prevenció de contagis i proposen l’exoneració de les taxes d’ocupació que depenen de l’Estat i la Generalitat

Entrevista al regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué

 

L’Ajuntament de Cubelles està treballant conjuntament amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible en la planificació de mesures per obrir les platges aquest estiu. Cubelles és un dels 17 municipis que formen part d’aquesta Taula, coneguda també com a Pacte de Comarruga, que va néixer el febrer passat arran dels forts temporals com el Gloria, i que des d’aleshores ha mantingut un ferm compromís en la gestió conjunta sostenible del litoral.

 

Davant la situació de pandèmia pel coronavirus, l’objectiu d’aquesta taula passa ara per planificar accions per a l’obertura de platges aquest estiu, aplicant totes les mesures possibles per a la prevenció del contagi i per tal d’oferir la façana marítima com un espai saludable i de font de salut. El regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué ha parlat en una entrevista a Ràdio Cubelles sobre les accions acordades i el conjunt de demandes concretes de tots els municipis costaners, des de Sitges fins a l’Hospitalet de l’Infant. 

Un dels propòsits d'aquesta Taula ha estat el de compartir els dubtes sobre la gestió en l’obertura de les platges en condicions de seguretat sanitària per als usuaris per tal de contenir la pandèmia i evitar els contagis, segons ha assenyalat el regidor.  

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha apuntat les diferents preocupacions que els genera l'obertura de les platges a l'estiu.

Des de l'Ajuntament de Cubelles s'està estudiant d'engegar una campanya ciutadana d'informació a les platges de les normatives, ha dit el regidor.

 

Entre les accions que va acordar el Pacte de Comarruga hi havia la reclamació a la Generalitat de Catalunya i del Ministeri per a la Transició Ecològica de l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d’Usos i de les Concessions i la resolució dels expedients dels Plans d’Usos de 2020, i la pròrroga dels del 2019, l’autorització per començar el muntatge de les instal·lacions de serveis públic i privats com a molt tard el 25 de maig i rebre la informació dels requeriments de seguretat i distanciament sanitaris. 

Sobre això, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat aquest dilluns mesures per impulsar l’activitat econòmica al litoral català amb la voluntat de pal·liar els efectes negatius derivats de la pandèmia de la COVID-19 en l’activitat econòmica i permetrà canviar els usos habituals de les platges per afavorir la recuperació econòmica. Així, els ajuntaments costaners podran sol·licitar al Govern modificar les autoritzacions dels plans d’usos de temporada de les platges, tant de la part marítima com terrestre. Podran demanar, per exemple, allargar la temporada per als serveis i instal·lacions més enllà de la data habitual del 15 de setembre, així com ampliacions de terrasses en guinguetes sobre la sorra en platges urbanes.

 

D'altra banda, el govern espanyol també ha anunciat oficialment a través del BOE quines són les mesures que han d’aplicar els municipis a les platges. Per exemple, per assegurar la distància de dos metres entre persones els ajuntaments poden establir limitacions d'accés i d'aforament. Els municipis també poden limitar el temps de bany o de prendre el sol, així com regular l'accés a les zones d’aparcaments per controlar l'aforament. El BOE estableix que s’han de calcular quatre metres quadrats de platja per a cada usuari. L'ordre en relació a les platges ha entrat en vigor aquest dimecres.

 


 • 280520 PLATGES CUBELLES (imatge d'arxiu)
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles