L'escola Charlie Rivel dóna a conèixer el seu projecte educatiu

14 de maig de 2020


Educar en la diversitat, afavorir la convivència i facilitar el desenvolupament dels aprenentatges, algunes de les línies bàsiques del seu programa educatiu

Entrevista Glòria Carretero, directora de l'escola Charlie Rivel

 

El període de preinscripció escolar continua obert fins el 22 de maig. Els tràmits per internet es poden continuar fent des del portal preinscripcio.gencat.cat. Però, les famílies que no tinguin els mitjans per poder-ho fer podran fer la preinscripció de la manera tradicional, desplaçant-se fins al centre educatiu dintre dels últims quatre dies previstos per al procés: entre el 19 i el 22 de maig, però amb cita prèvia. En el cas de l'escola Charlie, es pot demanar cita prèvia accedint en aquest enllaç: Cita prèvia Escola Josep Andreu Charlie Rivel. També es pot trucar per telèfon (938950956), de dilluns a divendres, de 09:00 h a 14:00 h., o per correu electrònic (a8016811@xtec.cat).

 

Amb l’objectiu d’ajudar a les famílies en la tria del centre durant aquest procés de preinscripció, l'escola Charlie Rivel ofereix a través de la seva web un vídeo on es pot veure com és un dia normal a l’escola. El seu portal inclou informació sobre com fer els tràmits de manera on line, de l'oferta inicial de places i del seu projecte educatiu, entre d'altres. I és que afavorir el procés de desenvolupament integral de la personalitat de l’alumnat, educar en la diversitat promovent el respecte pels drets de les persones i els principis bàsics de convivència, facilitar el desenvolupament dels aprenentatges i promoure actituds responsables en relació a les persones i l’entorn són els eixos principals del seu projecte. Segons ha explicat la directora del Charlie Rivel, Glòria Carretero en una entrevista a Ràdio Cubelles el centre pretén ser una escola que afavoreixi la convivència a tots els membres de la comunitat educativa. I ho fa amb un ampli ventall de recursos per atendre la diversitat amb l’objectiu de formar a persones crítiques i compromeses amb la societat. 

Entre els diferents projectes que s'imparteixen a l'escola durant el curs, Glòria Carretero ha volgut destacar la importància que l’escola dóna al treball per aconseguir una bona comprensió lectora sent un centre ILEC, des de fa 9 cursos.  En aquest sentit, assesura que el Pla de lectura ILEC els està donant molts bons resultats acadèmics. Glòria Carretero ho explicava d'aquesta manera per Ràdio Cubelles.

Un altre projecte consolidat és el de les matemàtiques manipulatives per afavorir el coneixement científic a partir de la manipulació. Els infants aprenen les matemàtiques de manera vivencial i activa fent-les més divertides i amenes. Així mateix ho ha explicat Glòria Carretero al llarg de la conversa mantinguda a Ràdio Cubelles.

Entre els diferents projectes que ofereix el centre n’hi ha un de propi, el Charlie’s Brass Band, amb la incorporació de la pràctica instrumental a l’educació artística de l’ukelele. Durant el curs el centre participa d’altres projectes musicals com ara l’Harmonicus, la Cantània o el Dansara. L'escola també s'implica en d'altres de caire solidari amb el Banc de Sang, la Fundació Seur o Apilo. El projecte escolar del Charlie també inclou moltes altres coses com ara tallers i racons d’ambients de joc simbòlic, d’alimentació, medi ambient, igualtat, robòtica, emocions o les trobades del Consell Esportiu del Garraf dins el Pla Català de l’Esport, entre d’altres.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles