Els nens i nenes tornen als carrers després de setmanes tancats a casa

28 d'abril de 2020


L'Ajuntament fa balanç del primer dia de desconfinament infantil i explica la motivació del tancament de les platges

Els menors de 0 a 13 anys han pogut sortir de casa aquest diumenge, després que dissabte el Ministeri de Sanitat publiqués al Butlletí Oficial de l'Estat la normativa corresponent. I diumenge ja es va poder veure a Cubelles a la mainada gaudir de l'aire lliure. La mesura busca relaxar el confinament per als infants, que han aguantat més de 40 dies tancats a les seves cases.

A Cubelles, l'Ajuntament de Cubelles, seguint els acords adoptats a nivell comarcal per garantir la salut de les persones s'ha decretat el tancament de les platges mentre duri l'estat d'alarma. L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll en declaracions a Ràdio Cubelles ha manifestat que ha estat una decisió difícil però que entenen que era la millor manera per evitar la propagació de la pandèmia pel coronavirus.

Per la seva banda, l’inspector en cap de la Policia local, Daniel Guillem ha explicat que la tasca del cos policial aquest diumenge ha estat la d'informar a la població i no s'ha sancionat a ningú. En declaracions a l’emissora municipal, ha concretat quina ha estat l'actuació policial en el primer dia de sortida dels menors al carrer.

L'inspector en cap de la policia local ha apuntat que la majoria de la ciutadania en el primer dia de desconfinament infantil ha complert amb les normes, però que també s'han detectat casos en què no és així. En aquest sentit, apel·la a la responsabilitat de cadascú.

L'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll ha volgut remarcar la legitimitat que tenen els ajuntaments alhora de prendre la decisió de tancar espais com ara les seves platges. Una decisió que s'ha pres com a mesura de seguretat que vetlla per la salut de la ciutadania.

Des de l'Ajuntament se segueix demanant responsabilitat en la sortida al carrer dels infants i que es compleixin amb totes les mesures i recomanacions dictades per la Generalitat i el govern de l'Estat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles